Novaia Gazeta: Un deținut de la lagărul în care a murit Navalnîi face dezvăluiri despre moartea disidentului

Data actualizării: Data publicării:
portret navalnii
Alexei Navalnîi. Foto: Profimedia Images

Unul dintre deținuții închiși în același lagăr în care se afla și disidentul Aleksei Navalnîi a povestit pentru publicația independentă Novaia Gazeta din Rusia despre ce s-a întâmplat în ziua în care a fost ucis opozantul. Prizonierul susține că ambulanțele au fost chemate la penitenciar după ce era clar că Navalnîi era deja mort și că în seara dinainte a fost întărită semnificativ securitatea.

„Totul a început cu faptul că verificarea de seară, care are loc între orele 20:00 și 20:30 a fost făcută mult mai repede decât în mod obișnuit”, a declarat el.

De asemenea, în dimineața zilei în care a murit Navalnîi, autoritățile penitenciare au început cu o perchiziție totală și cu confiscarea telefoanelor, cardurilor SIM și chiar a unor boilere. Moartea disidentului a devenit informație cunoscută în interiorul închisorii în jurul orei locale 8:00. În plus, nu a părut că au fost prezente ambulanțe înainte de declararea decesului disidentului.

„De obicei, atât administrația închisorii, cât și prizonierii sunt informați despre astfel de controale nu cu o zi sau două înainte de sosirea lor, ci cu aproximativ o lună (...)

„Nu erau ambulanțe în colonie în dimineața zilei de vineri. Au apărut numai după ce s-a aflat peste tot că Navalnîi a murit. Deci, eu cred că Navalnîi a murit cu mult mai devreme decât în momentul anunțat.

Foarte probabil era mort deja de noaptea trecută. Altfel, de ce a mai fost nevoie să ne închidă în celule noaptea și să organizeze percheziții dimineața?”, a declarat prizonierul citat de publicația din Rusia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri