„Nu mai vor copii și nici să se căsătorească”. Țara în care cuplurile primesc o „recompensă” dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin

Data publicării:
mireasa, nunta
O provincie din estul Chinei oferă cuplurilor o „recompensă” de 137 de dolari dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin. FOTO: Guliver/ Getty Images

O provincie din estul Chinei oferă cuplurilor o „recompensă” de 137 de dolari dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin. Autoritățile au luat această decizie pentru a-i convinge pe tineri să se căsătorească, pe fondul îngrijorării tot mai mari legate de scăderea ratei natalității la nivel național, potrivit The Guardian.

Anunțul, care a fost publicat pe contul oficial WeChat al județului Changshan, săptămâna trecută, a precizat că recompensa are ca scop promovarea „căsătoriei și a procreării adecvate vârstei” pentru primele căsătorii. De asemenea, a inclus o serie de subvenții pentru îngrijirea copiilor, fertilitate și educație pentru cuplurile care au copii.

Îngrijorate de prima scădere a populației Chinei din ultimele șase decenii și de îmbătrânirea rapidă a populației, autoritățile încearcă să implementeze o serie de măsuri.

În China, vârsta minimă legală pentru căsătorie este de 22 de ani pentru bărbați și 20 de ani pentru femei, însă numărul cuplurilor care se căsătoresc a scăzut, ceea ce a dus la scăderea natalității din cauza politicilor oficiale care îngreunează sarcina femeilor singure de a avea copii.

Rata căsătoriilor a atins un minim record în 2022, la 6,8 milioane, cel mai mic nivel din 1986, potrivit datelor guvernamentale publicate în iunie. Anul trecut au fost cu 800.000 de căsătorii mai puține decât în 2021.

Rata de fertilitate din China, care este deja una dintre cele mai scăzute din lume, se estimează că a scăzut la un minim record de 1,09 în 2022, potrivit presei de stat.

Costurile ridicate pentru îngrijirea copiilor și dorința de a avea o carieră au descurajat multe femei să aibă mai mulți copii sau chiar niciunul. Discriminarea de gen și stereotipurile tradiționale sunt încă răspândite în întreaga țară.

Încrederea scăzută a consumatorilor și îngrijorările tot mai mari cu privire la sănătatea economiei chineze sunt, de asemenea, factori-cheie citați de tinerii chinezi care nu vor să se căsătorească și să aibă copii.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri