„Nume de cod: Freedom Shield”. SUA și Coreea de Sud organizează exerciții militare de amploare după amenințările lui Kim Jong Un

Data publicării:
avioane ale sua si coreea de sud
Exerciţiul de 11 zile include simulări pe computer şi antrenamente pe teren. FOTO: Profimedia Images

Trupe americane şi sud-coreene au început exerciţii de primăvară la scară largă pentru a contracara tensiunile în curs cu Coreea de Nord, informează luni agenţia DPA, citată de Agerpres.

Exerciţiul anual de antrenament, cu numele de cod Freedom Shield, a început conform planificării, a anunţat luni Ministerul Apărării Naţionale de la Seul.

Exerciţiul de 11 zile include simulări pe computer şi antrenamente pe teren.

Potrivit Coreei de Sud, apărarea împotriva ameninţărilor nucleare din partea Coreei de Nord va fi un element de bază al exerciţiilor.

SUA şi vecinii Coreei de Nord - Coreea de Sud şi Japonia - se consideră direct ameninţaţi de armele nucleare şi programele de rachete ale Phenianului. Ţara izolată cu partid unic din nordul Peninsulei Coreea, condusă de Kim Jong Un, Coreea de Nord consideră ostil mai ales Washingtonul.

Programul de instruire este multidimensional

Armatele americană şi sud-coreeană au descris Freedom Shield drept un program de instruire multidimensional de apărare ce include drept câmpuri de luptă cibernetica şi spaţiul informaţional, precum şi spaţiul cosmic, în plus faţă de uscat, mare şi aer.

Potrivit US Forces Korea (USFK), la manevre participă şi personal militar din 10 ţări membre ale Comandamentului ONU (UNC) condus de SUA, care monitorizează respectarea acordului de armistiţiu din 1953.

Phenianul acuză cu regularitate Washingtonul şi Seulul că, prin organizarea acestor manevre militare, se pregătesc pentru un atac, ceea ce ambele ţări neagă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri