VIDEO. O barcă plină cu migranți, interceptată la Mangalia

Data actualizării: Data publicării:
migranti

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au interceptat, duminică seară, un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcţia municipiului Mangalia, la bordul căruia se aflau zeci de migranţi. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră români au stabilit că este vorba despre 70 de persoane, între care 23 de copii, care intenţionau să ajungă ilegal în România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în 20 august, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - S.C.O.M.A.R. au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcţia localităţii Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaţionale spre ţărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află zeci  de migranţi.

La nivelul MRCC Constanţa s-a iniţiat intervenţia de salvare pe mare S.A.R. (Search and Rescue), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcaţiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

În cadrul verificărilor preliminare în cazul pescadorului interceptat de poliţiştii de frontieră români seara trecută în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre s-a constatat că este vorba despre 70 de persoane, 23 de copii, 12 femei şi 35 de bărbaţi, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Persoanele respective au fost debarcate în siguranţă în portul din Mangalia, iar după acordarea de asistenţă şi îngrijiri medicale de specialitate, cercetările vor fi făcute sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri