O femeie a cerut 5 lire de la o profesoară, dar a primit 54.000 de lire în câteva zile

Data actualizării: Data publicării:
doua femei din india cu mainile impreunate
Girija Harikumar și Subhadra. Foto: Facebook / Girija Harikumar

O femeie din India care a cerut ajutor pentru a-și hrăni copiii a primit în câteva zile donații de milioane de rupii, echivalentul a peste 50.000 de lire sterline, relatează BBC.

Subhadra, în vârstă de 46 de ani, care locuiește în statul indian Kerala, i-a cerut profesoarei fiului ei 500 de rupii (5 lire sterline) pentru a cumpăra de mâncare pentru copii, după ce soțul ei a murit.

Mișcată de situația ei dificilă, profesoara a început o campanie de crowdfunding pe rețelele sociale.

Până luni, familia a primit 5,5 milioane de rupii (54.000 de lire sterline) sub formă de donații.

Subhadra, care folosește un singur nume, are dificultăți în a-și hrăni copiii după moartea soțului ei, în august.

Femeia nu și-a putut căuta un loc de muncă, deoarece cel mai mic dintre cei trei fii ai săi are paralizie cerebrală și necesită îngrijire constantă.

Vineri, ea a contactat-o pe Girija Harikumar, o profesoară la școala unde învață copilul ei mijlociu, pentru a-i cere un ajutor, deoarece copiii ei nu aveau ce mânca.

Harikumar, profesoară de limba hindi, a declarat pentru BBC că i-a cerut elevului, Abhishek, să-i spună dacă familia lui se confruntă cu probleme după moartea tatălui său. Era prima dată când băiatul sau mama lui ceruseră ajutor.

„I-am dat 1.000 de rupii și i-am spus că voi face ceva”, spune Harikumar.

Apoi a vizitat familia și a văzut că trăiau într-o sărăcie cruntă.

„Erau doar o mână de cereale în bucătărie și copiii nu aveau ce mânca”, spune doamna Harikumar.

„M-am gândit că nu are rost să-i oferi lui Subhadra sume mici de bani din când în când, deoarece ar fi total inadecvat pentru familie”, adaugă ea.

Vineri seara, Harikumar a scris o postare pe Facebook despre situația dificilă a familiei și a cerut oamenilor să ajute trimițând orice sumă își permit. Ea a distribuit și detaliile contului bancar al lui Subhadra în postare, astfel încât banii să poată fi transferați direct către ea.

Postarea a devenit virală și, până luni, Subhadra a primit 5,5 milioane de rupii.

O parte din bani vor fi folosiți pentru a termina casa pe care soțul lui Subhadra începuse să o construiască înainte de a muri. Restul va fi depus în bancă pentru a acoperi cheltuielile familiei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri