Video O membră a regimului de ocupație din estul Ucrainei a fost asasinată într-un atentat cu mașină-capcană

Data publicării:
mașină distrusă de explozie
Foto: Captură video Twitter.

O membră a regimului de ocupație rusesc din estul Ucrainei a fost asasinată, miercuri, printr-un atentat cu „mașină-capcană”, transmit autoritățile de ocupație din Berdiansk, orașul ucrainean ocupat de invadatori în care a avut loc atacul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit anchetatorilor, „o încărcătură explozivă artizanală a fost plasată sub vehiculul acestei membre a comisiei electorale locale”. „Atunci când femeia a urcat în maşină (...) încărcătura a explodat”, au adăugat aceştia într-un comunicat.

Marioneta impusă de Rusia în această regiune din sudul Ucrainei, Evgheni Baliţki, a denunţat pe Telegram „un act terorist” şi „o tentativă de intimidare”, cu o săptămână înainte de așa-zisele alegeri prezidenţiale din 15-17 martie, ce vor fi organizate şi în teritoriile ocupate. Simulacrul de alegeri prin care Putin dorește să arate lumii că are susținerea rușilor, a început deja în teritoriile ucrainene ocupate.

Mai mulţi „oficiali” ai ocupaţiei rusești sau colaboratori ai acesteia în Ucraina şi în Crimeea anexată au fost ucişi sau răniţi în atacuri şi atentate imputate Ucrainei în ultimii doi ani. Atentate sau tentative de asasinat au avut, de asemenea, loc în Rusia contra unor militanţi ce susţin atacul împotriva Ucrainei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri