Foto O navă britanică de război a urmărit două submarine rusești în Marea Nordului

Data publicării:
un submarin rusesc este urmarit de o nava britanica
O navă de luptă britanică a urmărit două submarine rusești apărute în Marea Nordului Foto: Profimedia Images

O navă de război a Royal Navy a urmărit două submarine ruseşti care și-au făcut apariția în Marea Nordului, în contextul în care armata britanică instruiește militari ucraineni, relatează agenția dpa, preluată de Agerpres.

Vânătorul de submarine britanic HMS Portland a urmărit cele două submersibile ruseşti - submarinul cu rachete de croazieră Severodvinsk şi submarinul de atac Vepr, din clasa Akula - după ce acestea ieşiseră la suprafaţă, separat, în Marea Nordului, la nord-vest de Bergen, Norvegia.

Un purtător de cuvânt al marinei britanice a declarat că submarinele au fost urmărite în timp ce s-au deplasat subacvatic spre sud, de-a lungul coastei norvegiene din Arctica.

A Royal Navy warship has tracked the movements of two Russian submarines as they sailed into the North Sea.
Nava britanică de luptă HMS Portland a urmărit două submarine rusești care au apărut la suprafață în Marea Nordului Foto: Profimedia Images

„Portland şi elicopterul său specializat Merlin - ambele echipate cu sonare moderne, senzori şi torpile pentru operaţiuni de vânătoare de submarine - au supravegheat mişcările navelor din Flota rusă a Nordului”, a spus el. „Un avion de patrulare maritimă cu rază lungă de acţiune de tipul P8 Poseidon al Royal Air Force a colaborat îndeaproape cu HMS Portland la urmărirea submarinelor” ruse, a adăugat acesta.

A Royal Navy warship has tracked the movements of two Russian submarines as they sailed into the North Sea.
Nava britanică HMS Portland este specializată în depistarea și urmărirea submarinelor Foto: Profimedia Images

Marinarii Royal Navy instruiesc în prezent personal din marina ucraineană pentru exploatarea a două nave de luptă împotriva minelor din clasa Sandown, care urmează să fie vândute Ucrainei.

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Volodimir Havrilov, s-a întâlnit cu ministrul forţelor armate britanice, James Heappey, şi cu mai mulți parlamentari, la Londra, după care a mers în vizită la soldaţii şi marinarii ucraineni care se antrenează în Scoţia.

Ministrul britanic al apărării a lăudat felul în care se antrenează militarii ucraineni: „Intensitatea cu care soldaţii şi marinarii ucraineni se antrenează merită văzută. Ei lucrează cu acea determinare a soldaților care ştiu că vor lupta în război în doar câteva săptămâni”, a spus ministrul britanic.

„Royal Navy şi armata britanică lucrează ore în șir şi se bazează pe toată experienţa lor operaţională pentru a se asigura că noii lor prieteni ucraineni sunt trimişi la luptă cu cele mai bune şanse de victorie”, a mai spus James Heappey.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri