O nouă amenințare halucinantă a lui Medvedev: O apocalipsă nucleară este foarte posibilă

Data actualizării: Data publicării:
Dmitri Medvedev încruntat
Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Confruntarea Moscovei cu Occidentul va dura zeci de ani, iar conflictul cu Ucraina ar putea deveni permanent, spune Dmitri Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate, într-un interviu pentru Gazeta Rusească. El avertizează din nou asupra unei apocalipse nucleare, scrie Reuters.

"Voi remarca un lucru pe care politicienilor de orice tip nu le place să îl admită: o Apocalipsă nucleară nu este doar posibilă, ci foarte posibilă.

Există cel puțin două motive. Primul. Lumea se află într-o confruntare mult mai rea decât în ​​timpul crizei din Caraibe, pentru că oponenții noștri au decis să învingă cu adevărat cea mai mare putere nucleară - Rusia. Ei sunt, fără îndoială, niște ticăloși, dar așa stau lucrurile.

Și al doilea motiv este destul de prozaic - armele nucleare au fost deja folosite știm de către cine și unde, ceea ce înseamnă că nu există niciun tabu!", a declarat Medvedev.

Medvedev subliniază că între Moscova şi Occident există diferenţe puternice cu privire la Ucraina, cu privire la direcţia omenirii şi la modul în care este structurată ordinea mondială. Dmitri Medvedev a susținut în mod repetat că sprijinul occidental pentru Ucraina crește riscul unui conflict nuclear.

Medvedev a devenit unul dintre cei mai radicali politicieni ai Rusiei de când Moscova a invadat Ucraina. În calitatea sa actuală de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate, opiniile sale reflectă o parte din gândirea de la cel mai înalt nivel al Kremlinului, potrivit oficialilor ruşi.

Analiştii occidentali consideră că "şantajul nuclear" practicat de Medvedev este o tactică menită să sperie Occidentul pentru a reduce sprijinul militar acordat Ucrainei şi pentru a face, în schimb, presiuni asupra Kievului pentru a începe negocieri de pace cu Moscova. 

Statele Unite, cel mai mare susţinător financiar şi militar al Ucrainei, au declarat că nu doresc să se angajeze într-un conflict direct cu Rusia, pentru a evita riscul unui război nuclear.  Ucraina spune că nu va negocia până când nu va alunga toţi soldaţii ruşi de pe teritoriul său.

De asemenea, Medvedev a spus că Moscova este în continuare hotărâtă să împiedice aderarea Ucrainei la NATO. "Scopul nostru este simplu - să eliminăm ameninţarea aderării Ucrainei la NATO. Şi îl vom atinge. Într-un fel sau altul", a afirmat el. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri