O profesoară a lipsit de la școală 20 de ani din cei 24 de muncă. Chiar și în cei 4 ani la catedră, lua pauze de câteva luni

Data publicării:
profesoara la catedra
O profesoară din Italia a lipsit de la școală 20 de ani din cei 24 de muncă. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

O profesoară din Italia a fost concediată după ce a lipsit în total 20 din cei 24 de ani de serviciu. Chiar și în cele patru luni consecutive în care a predat istorie și filozofie la un liceu din Chioggia, elevii se plângeau că este „nepregătită”.

Dintr-un total de 24 de ani de muncă, profesoara a lipsit 20 de ani, adunând doar patru luni consecutive de predare a istoriei și filozofiei într-un liceu din Chioggia, Veneția.

Acest lucru se datorează faptului că în primii zece ani ai carierei a lipsit total, iar în următorii 14 a fost în mare parte în concediu medical. În total, a petrecut doar patru ani la catedră, însă cu pauze, scrie NewsItaly24.

Chiar și când a fost prezentă la clasă, elevii se plângeau că este „nepregătită” și pune note la întâmplare.

Ministerul Educației a cerut suspendarea profesoarei încă din 2015, în urma unei inspecții. Potrivit unui raport, aceasta nu era atentă la elevi și trimitea constant mesaje de pe telefonul mobil.

Femeia nu a fost de acord și a făcut recurs. În 2018, Tribunalul din Veneția a anunțat că este împotriva deciziei Ministerului, deoarece inspecția ar fi durat prea puțin pentru a evalua competențele profesoarei.

Ministerul a motivat că nu ar fi putut să o evalueze pe femeie pe o perioadă mai lungă de timp, având în vedere că lipsea atât de mult.

Astfel, în 2021, Curtea de Apel de la Veneția a hotărât concedierea profesoarei. Acum, și Curtea de Casație a confirmat această decizie.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri