O refugiată a născut prematur gemeni într-o barcă supraaglomerată

Data actualizării: Data publicării:
refugiati imigranti barca mare grecia
Foto: Guliver/GettyImages

Poveste cu final fericit pentru o refugiată din Eritreea, care a născut prematur gemeni în timp ce traversa Marea Mediterană într-o barcă supraaglomerată. Tânăra plecase din Libia, cu destinaţia Italia. Acum este la un spital din Palermo, unde ea şi bebeluşii au primit toate îngrijirile de care aveau nevoie.

Tânăra de 26 de ani din Eritreea, a povestit pentru o echipă CNN calvarul prin care a trecut în ultimele luni.

„Eu şi soţul meu am fugit din Eritreea în Sudan, ca să scăpăm de serviciul militar obligatoriu. Făcusem deja trei ani”, spune Merhawit Tesfamariam, mama gemenilor născuţi pe mare.

Pentru că nu aveau destui bani, soţul tinerei a rămas în Sudan, iar ea a plătit mii de dolari unor călăuze, să o ducă în Libia. A traversat deşertul, apoi a stat cinci luni în Tripoli, unde a dormit pe stradă. Deşi însărcinată, nu a mers niciodată la doctor. Săptămâna trecută, traficanţii au urcat-o într-o barcă plină cu femei şi copii, cu destinaţia Italia. A intrat în travaliu a doua zi, pe mare, iar femeile din barcă au ajutat-o să nască.

Au urmat ore de nelinişte, de dureri, fără mâncare sau medicamente. Îmi era groază că gemenii nu vor supravieţui”, adaugă mama gemenilor născuţi pe mare.

Ajunsă pe coastele Italiei, refugiata din Eritreea a fost dusă cu elicopterul la o maternitate din Palermo. Gemenii, doi băieţi, au fost puşi imediat în incubatoare: unul cântărea doar 1 kilogram şi 300 de grame, celălalt puţin peste un kilogram şi jumătate. Acum sunt bine. La fel şi tânăra mămică.

A avut mare noroc pentru că la o naştere în asemenea condiţii, a născut prematur gemeni, pe o barcă aglomerată din Marea Mediterană, orice complicaţie putea fi gravă. Risca să moară”, spune Antonio Perino, medic din Palermo.

Femeia speră ca şi soţul ei să poată veni în Italia, de unde ar dori să plece împreună în Marea Britanie sau în Statele Unite, unde au rude.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri