Olaf Scholz, despre reintroducerea MCV: „Mecanismul a luat sfârșit; e un semn că România se află pe calea bună”

Data actualizării: Data publicării:
Olaf Scholz
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Foto: Profimedia Images

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni, la Palatul Cotroceni, că nu se pune problema reinstaurării Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) în cazul României pentru nerespectarea statului de drept. „România se află pe calea bună”, a spus cancelarul german.

Olaf Scholz a fost întrebat luni, în cadrul conferinței comune cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, dacă este îngrijorat de inițitivele de introducere a unui prag pentru abuzul în serviciu și dacă ia în considerare reintroducerea mecanismului MCV pentru România. 

„Statul de drept este o tematică foarte importantă în cadrul Uniunii Europene. Suntem de partea unei democrații liberale. Acest lucru înseamnă și că trebuie să acceptăm că există majorități și minorități și că drepturile minorităților sunt protejate Am luat la cunoștință progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani și de aceea nu este o coincidență că mecanismul existent până acum (MCV) a luat sfârșit și acesta este un semn că România se află pe calea bună”, a declararat Olaf Scholz. 

Ministerul Justiției a anunțat modificarea pragului valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu la 9.000 de lei, după ce varianta inițială adoptată în Senat, de 250.000 de lei, a stârnit un scandal în cadrul coaliției.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri