Olaf Scholz spune că Brexit e de vină pentru criza benzinei din UK: Ne-am rugat de ei să nu plece. Sper să poată gestiona consecințele

Data publicării:
Olaf Scholz la microfon
Olaf Scholz, liderul SPD și favoritul să devină noul cancelar al Germaniei. Foto: Profimedia Images

Olaf Scholz, politicianul de centru-stânga favorit să devină noul cancelar al Germaniei susține că motivul pentru care Marea Britanie se confruntă cu o criză petrolieră este încheierea libertății de mișcare cu Uniunea Europeană după Brexit, relatează The Guardian.

Olaf Scholz, care încearcă să formeze un guvern de coaliție după ce partidul său, SPD, a câștigat alegerile din Germania de duminică, spune că speră că Boris Johnson „este capabil să gestioneze consecințele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană”.

„Libera mișcare a forței de muncă este o parte a Uniunii Europene și am muncit mult să-i convingem pe britanici să nu părăsească Uniunea.

Ei au decis altceva, dar sper că vor reuși să gestioneze problemele care au rezultat din această decizie. Consider că este important pentru noi toți să avem o relație bună între UE și UK”, a spus Scholz.

Luni, prețurile combustibililor au atins cea mai mare valoare din ultimii opt ani în Regatul Unit după ce rezervele aproape că s-au epuizat, iar unii distribuitori au raționalizat rezervele.

Criza combustibililor a generat o nouă dezbatere cu privire la efectele Brexit în contextul în care crizele par că se întrepătrund și se acutizează una pe cealaltă în Marea Britanie. Lanțurile de aprovizionare au fost puternic afectate.

Citiți și: După Brexit, Scoția cere alt referendum: „Dacă independența merge pentru Danemarca, Austria și Irlanda, o să meargă și pentru Scoția”

Săptămâna trecută, Grant Shapps, ministrul transporturilor britanic, a spus că „și Europa suferă din cauza unui deficit de șoferi de camion, poate chiar mai rău decât cel din Marea Britanie” și că Brexitul „a ajutat la găsirea unei soluții”.

Anna Soubry, o fostă ministră conservatoare pentru mediul de afaceri, care a ieșit din partid din cauza Brexit, spune, însă, că Scholz are dreptate și că Regatul se confruntă acum cu „realitatea Brexit”.

„Aceasta este realitatea Brexit. Avem lipsuri. Avem inflație și nu vom mai avea aceeași țară pe care am avut-o înainte să luăm această decizie. Dacă spunem aceste lucruri nu înseamnă că îi criticăm pe cei care au votat pentru Brexit. Criticile sunt pentru liderii care i-au mințit pe britanici și le-au promis marea cu sarea”, spune ea.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...