„Omorâți-i pe toți”. Medvedev spune că în Rusia se cere reinstaurarea pedepsei capitale și uciderea autorilor atacului de la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
barbat in costum
Dmitri Medvedev FOTO: Profimedia Images

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat luni că autorii atacului terorist de vineri seară de la Moscova „vor fi uciși”, în condițiile în care tot mai mulți oficiali cer reinstaurarea pedepsei capitale.

„Ar trebui să-i omorâm? Da, ar trebui. Și o vom face”, a scris Medvedev pe Telegram, potrivit The Moscow Times, după ce patru suspecți au fost arestați preventiv de către un tribunal din Moscova.

Cel puțin 137 de persoane au fost ucise și alte 182 au fost rănite după ce patru bărbați au deschis focul și au incendiat Crocus City Hall, o sală de spectacole din Moscova.

ISIS-K a revendicat atacul, care este cel mai sângeros atac din Rusia din ultimele două decenii.

Medvedev spune că „este mai important să fie uciși toți cei implicați” în atac decât doar cei patru suspecți aflați acum în arest. „Toți cei care au plătit, care au simpatizat și care care au ajutat... Omorâți-i pe toți”, a spus el.

Medvedev se numără printre oficialii ruși de top care cer ridicarea unui moratoriu de trei decenii privind pedeapsa capitală.

Însă multe voci au avertizat că acest lucru ar putea avea consecințe extrem de grave, având în vedere faptul că în Rusia există mai multe legi anti-terorism și anti-extremism, care au țintit și diverse persoane care au făcut declarații anti-război.

În 2023, autoritățile au deschis un număr record de dosare de terorism, în timp ce așa-numita „mișcare internațională LGBT” și rețeaua regretatului lider al opoziției Alexei Navalnîi au fost declarate drept extremiste.

Într-o postare de duminică, pe X (Twitter), Medvedev a promis că va „răzbuna pe fiecare” victimă a atacului de la Crocus.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri