Video Operațiune a serviciilor ucrainene în Rusia. SBU a aruncat în aer calea ferată care leagă Rusia de China

Data publicării:
cale ferata rusia
Calea ferată dintre Rusia și China a fost aruncată în aer. Foto: Captură video

Operațiune de sabotaj a SBU în Rusia. Calea ferată care leagă Rusia de China a fost aruncată în aer. Explozia a avut loc în dreptul autostrăzii Baikal-Amur, în tunelul Severomuy.

Potrivit pravda.ua, care citează o sursă din serviciile de securitate, operațiunea a fost organizată Serviciul de Securitate al Ucrainei. Sursa citată spune că aceasta este de fapt singura legătură feroviară serioasă între Rusia și China și o rută pe care rușii o folosesc, inclusiv pentru aprovizionarea militară, iar acum este „paralizată”.

„În timpul deplasării trenului de marfă, au explodat 4 dispozitive explozive. Acum FSB lucrează la fața locului, lucrătorii feroviari încearcă fără succes să minimizeze consecințele operațiunii speciale a SBU”, a declarat un ofițer al SBU care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Între timp, forțele rusești continuă atacurile asupra Ucrainei. În ultimele 24 de ore armata Rusiei a lansat 20 de rachete S-300 asupra orașelor Pokrovsk, Novogrodivka și Myrnograd, 14 dintre ele fiind doborâte de apărarea aeriană.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Interviurile Digi24.ro că urmează „cinci-șase luni de zile” de lupte grele în Ucraina, în timp ce rușii vor ataca în acestă iarnă „violent, brutal” infrastructura energetică a Ucrainei.

„Vedem că Federația Rusă a pus deoparte un număr important de rachete pentru a fi folosite împotriva infrastructurii ucrainene. Față de anul trecut și Ucraina este mai bine pregătită. Anticipăm, însă, un asalt violent, brutal, împotriva unor infrastructuri care trebuie să asigure curent, energie, căldură pentru ucraineni”, a declarat secretarul general adjunct al NATO, la Interviurile Digi24.ro.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri