Galerie Foto Papa Francisc a fost externat din spital, după nouă zile de la operația abdominală

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc la iesirea din spital
Papa Francisc a fost externat din spital. FOTO: Profimedia Images

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost externat vineri din spitalul Gemelli din Roma, unde a fost supus unei operații abdominale. Nouă zile a stat internat Suveranul pontif pentru a se recupera după intervenția chirurgicală.

Papa Francisc a suferit o operație de trei ore sub anestezie generală,  pe data de 7 iunie, pentru a îndepărta o hernie dureroasă pe locul unei cicatrici de la o intervenție chirurgicală anterioară. Operația a avut loc la doi ani după ce i s-au îndepărtat 33 de centimetri din colon din cauza unei inflamații și a îngustării intestinului gros. 

Suveranul pontif a petrecut cinci zile într-un spital din Roma la sfârşitul lunii martie din cauza unei bronşite, dar s-a recuperat destul de repede după un tratament cu antibiotice şi şi-a reluat activităţile, participând apoi şi la o vizită de trei zile în Ungaria, la sfârşitul lunii aprilie. El are probleme de sănătate recurente - dureri la şold, dureri de genunchi, a fost operat de mai multe ori şi a avut o infecţie respiratorie - după ce a fost ales papă în 2013.

Papa Francisc a fost externat din spital. FOTO: Profimedia Images
Papa Francisc a fost externat din spital. FOTO: Profimedia Images

Iezuitul argentinian a ieşit în scaunul cu rotile din Policlinica Gemelli, zâmbind, primit de o mulţime de credincioşi şi jurnalişti asunaţi la intrarea în instituţie, a constat AFP, potrivit News.ro. 

„În continuare în viaţă”, i-a răspuns el unui jurnalist care l-a întrebat cum se simte. Într-o baie de mulţime, el salutat şi a mulţumit, după care a urcat în Fiatul său 500 alb, înconjurat de un dispozitiv de securitate important.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Şeful Bisericii Catolice, operat la plămâni la vârsta de 21 de ani, este nevoit să-şi relaxeze cu regularitate agenda, din cauza problemelor de sănătate.

În ultimele luni, zvonuri cu privire la eventualitatea unei renunţări la pontificat şi la succesiunea sa s-au intensificat, în contextul în care aceasta este a treia sa spitalizare în mai puţin de doi ani.

La sfârşitul lui martie, el s-a întors la Spitalul Gemelli din cauza unei infecţii respiratorii, care a necesitat un tratament cu antibiotice, timp de trei zile. „Sunt în continuare în viaţă!”, le-a răspuns el atunci jurnaliştilor şi credincioşilor adunaţi la spital, de unde pleca. El a declarat că are „sechele” în urma anesteziei din 2021, care l-au determinat să îndepărteze, până acum, o intervenţie chirurgicală la genunchi, de care suferă de mai multe luni.

În ianuarie, el a dezvăluit că suferă de diverticulittă - o inflamaţie a diverticulilor, hernii sau pungi care se formează pe pereţii aparatului digestiv.

În pofida acestor alerte medicale repetate, Francisc se menţine ocupat, într-un ritm susţinut, iar uneori participă la zece întâlniri dimineaţa. El continuă să călătorească, iar un program încărcat îl aşteaptă în lunile următoare.

Programul vizitei sale foarte aşteptate în Portugalia, prevăzută la începutul lui august, la Zilele Mondiale ale Tineterului, la Lisabona, prevede aproximativ 20 de întâlniri şi 11 discursuri. El urmează să efectueze o vizită în Mongolia la începutul lui septembrie, şi apoi la Marsilia, în sudul Franţei, la 23 septembrie.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri