Papa Francisc merge în vizită la Marsilia pentru a pleda cauza migranților

Data publicării:
Papa Francisc, în vizităla Marsilia
Papa Francisc, în vizităla Marsilia. Foto: Profimedia

Papa Francisc a sosit vineri în Marsilia, unde a fost primit de către premierul francez Élisabeth Borne, la începutul unei vizite de două zile, relatează Huffington Post, citat de News.ro.

Şefa Guvernului francez era însoţită de ministrul de Interne şi Cuktelor, Gérald Darmanin, primarul Marsiliei Benoît Payan, preşedinta departamentului Aix-Marseille-Provence Martine Vassal (LR) şi preşedintele regiunii Provence-Alpes-Côte-d’Azur, Renaud Muselier (Renaissance).

După o scurtă întrevedere cu şefa Guvernului pe aeroport, Papa a mers la Bazilica Notre-Dame de la Garde, la Marsilia, unde urma să participe la o rugăciune a Mariei şi să le aducă un omagiu migranţilor naufragiaţi, în faţa stelei ridicată lângă balizică în memoria migranţilor decedaţi pe Marea Mediterană.

Sâmbătă, Papa Francisc urmează să susţină discursul de încheie al celei de a treia ediţii a „Întâlnirilor mediteraneene”, după cele de la Bari în 2020 şi Florenţa în 2022.

El se întâlneşte apoi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Sâmbătă după-amiaza, înainte să se întoarcă la Vatican, Papa urmează să se plimbe cu papamobilul pe bulevardul Prado şi să prezideze o mare slujbă la Stadionul Vélodrome, unde sunt aşteptaţi aproape 60.000 de oameni.

Iezuitul argentinian în vârstă de 86 de ani a precizat că nu face o vizită în Franţa, ci la Marsilia, unde coabitează un evantai larg de comunităţi şi religii, cu scopul de a denunţa drama naufragiilor migranţilor şi a pleda cauza exilaţilor.

Papa Francisc denunţă neîncetat, de când a fost ales, în 2013, discursul respingerii migranților.

El efectuează această vizită în contextul în care un nou val de sosiri pe Insula italiană Lampedusa a determinat Uniunea Europeană (UE) să adopte un plan de urgenţă prin care să ajute Roma să gestioneze fluxul migranţilor care provin din Africa de Nord.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri