Partidul lui Olaf Scholz cere discuții de pace cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0716500863
Cancelarul german Olaf Scholz. Foto: Profimedia Images

Un grup de parlamentari din Partidul Social Democrat din Germania (SPD) cer negocieri de pace cu Rusia și încheierea unui acord încetare a focului în Ucraina cât mai curând posibil, transmite The Guardian

Într-o scrisoare intitulată „Pistolele trebuie să tacă!”, grupul de parlamentari germani care reprezintă SPD a cerut o ofensivă diplomatică pentru a pune capăt rapid războiului din Ucraina.

„Continuarea războiului va duce doar la mai multe victime și distrugeri. Avem nevoie de o încetare a focului cât mai curând posibil ca punct de plecare pentru discuții de pace cuprinzătoare”, se arată în conținutul scrisorii.

În plus, reprezentanții SPD au declarat că se presupune că „îmbunătățirea relațiilor cu Rusia” este posibilă numai după ce Vladimir Putin părăsește puterea. Cu toate acestea, înainte de a se întâmpla acest lucru, oficialii germani spun că este necesar să se găsească un așa-numit „modus vivendi”, în care părțile aflate în conflict să convină să coexiste în pace, argumentând că o astfel de relație „trebuie găsită cu guvernul rus pe baza recunoașterii unor realități care nu îi este pe plac și care exclude o escaladare ulterioară a războiului”.

Cu fiecare livrare de arme, este important să se cântărească cu atenție și să se ia în considerare unde se află „linia roșie”, care poate fi percepută ca o intrare în război și poate provoca un răspuns în consecință, se mai arată în scrisoarea publicată inițial de ziarul german Der Spiegel, citată de cotidianul Daily News Hack.

Citește și:  Scholz vrea să trimită mai multe arme Ucrainei (Reuters)

Totodată, semnatarii scrisorii au făcut apel la Uniunea Europeană să intensifice eforturile diplomatice cu unele țări pentru a le înclina către un rol de mediere între părțile opuse.

Grupul propune Chinei să acționeze ca mediator între Rusia și Ucraina, se opune planurilor de rearmare și a avertizat împotriva livrării de echipamente militare grele către Ucraina, invocând pericolul războiului nuclear.

Printre semnatarii scrisorii se numără mai mulți membri ai Bundestagului, Parlamentului European și ai statelor federale, precum și fostul premier al Bremenului,Carsten Silling, dar și primarul din Dortmund, Thomas Westphal.

Presa germană a raportat că, în ultimele zece săptămîni, guvernul german a ignorat cererea Ucrainei de aprovizionare suplimentară de arme.

Citește și: The Economist: Invazia lui Putin a trezit la viață Germania, care amenință să devină cel mai mare coșmar al liderului de la Kremlin

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...