Patru bărbaţi sunt acuzați că au furat o toaletă din aur în valoare de 6 milioane de dolari, dintr-un palat din Anglia

Data publicării:
toaleta din aur
Patru bărbaţi au fost puşi sub acuzare pentru furtul unei toalete din aur de 18 carate dintr-un palat din sudul Angliei. Foto: Profimedia

Patru bărbaţi au fost puşi sub acuzare pentru furtul unei toalete din aur de 18 carate dintr-un palat din sudul Angliei, unde era păstrată ca exponat de artă înaintea unui jaf care a avut loc în 2019, au anunţat luni procurorii britanici, potrivit Reuters.

Acea toaletă complet funcţională, în valoare de 4,8 milioane de lire sterline (5,9 milioane de dolari), a făcut parte dintr-o expoziţie a unui artist conceptual italian şi găzduită de Palatul Blenheim, o atracţie turistică majoră şi un sit din patrimoniul mondial UNESCO.

Parchetul Coroanei din Marea Britanie (CPS) a spus că împotriva lui James Sheen, în vârstă de 39 de ani, a fost reţinut un cap de acuzare pentru jaf şi alte două referitoare la transferul de proprietate ilicită.

Ceilalţi trei suspecţi - Michael Jones, Fred Doe şi Bora Guccuk, care au toţi în jur de 30 de ani - au fost, de asemenea, puşi sub acuzare.

Poliţia a spus, la momentul jafului, că hoţii au folosit două vehicule şi au pătruns în palat pentru a lua toaleta înainte de ora locală 05:00, scrie Agerpres. Nu este clar dacă toaleta, botezată ''America'', a fost recuperată, iar autorităţile nu au făcut deocamdată declaraţii despre situaţia în care se află acest obiect.

Palatul Blenheim, locul de naştere şi reşedinţa ancestrală a liderului britanic Winston Churchill, a anunţat în 2019 că regretă pierderea toaletei, care a mai fost expusă anterior la Muzeul Guggenheim din New York.

Cei patru bărbaţi vor compărea în justiţie pe 28 noiembrie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri