O echipă ruso-americană de astronauți a fost trimisă pe ISS, în ciuda tensiunilor dintre SUA și Rusia, provocate de invazia din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Astronauții unei echipe ruso-americane coboară pe rampă pregătiți să urce într-o navă spațială
Foto: Profimedia Images

O capsulă Crew Dragon la bordul căreia s-a aflat un echipaj ruso-american a ajuns, marţi, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Echipajul Crew-8, format din trei astronauţi ai NASA şi un cosmonaut, a decolat duminică seară de la centrul spaţial Cape Canaveral, din Florida. Într-o înregistrare video difuzată de NASA se poate vedea cum actualul echipaj al ISS îi primeşte la bordul avanpostului spaţial pe cei patru astronauţi.

Capsula Crew Dragon este produsă de compania spaţială privată a miliardarului Elon Musk, SpaceX. Aceasta este pentru prima dată de la izbucnirea războiului din Ucraina când un echipaj ruso-american este lansat în spaţiu.

Astronauţii NASA Michael Barratt, Matthew Dominick şi Jeanette Epps, alături de astronautul rus Aleksandr Grebenkin, urmează să petreacă 6 luni la bordul ISS, derulând activităţi de cercetare.

Aceasta este prima călătorie pe ISS pentru Epps, Grebenkin şi Dominick şi respectiv a treia pentru Barratt. Echipajul ISS numără, în prezent, 7 astronauţi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri