Peste 20 de soldaţi americani au fost răniţi în atacuri cu drone asupra bazelor SUA din Irak şi Siria

Data publicării:
U.S. handover of al-Qaim base
Grupările care au efectuat atacurile sunt susţinute de Iran şi de corpul său de elită, Gardienii Revoluţiei Islamice. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Douăzeci şi patru de militari americani au fost răniţi săptămâna trecută într-o serie de atacuri cu drone asupra unor baze americane din Irak şi Siria, a declarat marţi pentru NBC News Comandamentul Central al SUA (CENTCOM). Atacurile au avut loc pe fondul creşterii tensiunilor în regiune din cauza conflictului din Israel,  transmite News.ro.

Pentagonul a confirmat atacurile săptămâna trecută, dar numărul victimelor americane nu a fost dezvăluit până acum.

Douăzeci de membri ai personalului american au suferit răni minore la 18 octombrie, când cel puţin două drone de atac cu o singură direcţie au vizat baza militară al-Tanf din sudul Siriei, a precizat CENTCOM. Una dintre drone a fost doborâtă. Tot personalul rănit s-a întors de atunci la datorie, a precizat CENTCOM, iar instalaţiile militare nu au fost avariate.

În aceeaşi zi, alţi patru membri ai personalului american au suferit răni minore în timpul a două atacuri separate cu drone împotriva forţelor americane şi ale coaliţiei staţionate la baza al-Asad din vestul Irakului, a detaliat CENTCOM. Statele Unite au doborât dronele de atac unidirecţionale, dar resturile uneia dintre ele au avariat un hangar în care se aflau avioane de mici dimensiuni, a precizat CENTCOM. Tot personalul rănit s-a întors, de asemenea, între timp, la serviciu.

Pe de altă parte, un contractor civil american a murit din cauza unui incident cardiac în timpul unui ordin de adăpostire, dar acesta nu s-a produs în timpul unuia dintre atacurile cu drone, menţionează NBC.

Atacurile au avut loc pe fondul creşterii tensiunilor în regiune din cauza conflictului din Israel.

Generalul de brigadă Pat Ryder, secretar de presă al Pentagonului, a declarat marţi că, în ultima săptămână, forţele americane şi de coaliţie au fost atacate de cel puţin 10 ori în Irak şi de trei ori în Siria "cu ajutorul unei combinaţii de drone de atac unidirecţionale şi rachete".

Ryder a precizat că grupările care au efectuat atacurile sunt susţinute de Iran şi de corpul său de elită, Gardienii Revoluţiei Islamice.

"Ceea ce vedem pe termen foarte scurt este perspectiva unei escaladări mai semnificative împotriva forţelor şi personalului american din întreaga regiune, provenind din partea forţelor iraniene proxy şi, în cele din urmă, din partea Iranului", a declarat Ryder. "Ne rezervăm întotdeauna dreptul de a ne apăra şi nu vom ezita niciodată să luăm măsuri atunci când este necesar pentru a ne proteja forţele şi interesele noastre de peste mări", a avertizat el.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri