Peter Szijjarto critică Bruxelles-ul pe tema migrației. Ce priorități are Ungaria pentru președinția UE

Data publicării:
peret szijjarto
Foto: Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei / Sursa foto: Profimedia Images

Şeful diplomaţiei din Ungaria, Peter Szijjarto, aflat luni în vizită în Tunisia, nu s-a ferit să critice politica Bruxelles-ului şi a declarat că viitoarea preşedinţie ungară a UE se va desfăşura într-o perioadă plină de pericole, iar dintre acestea, presiunea migraţiei asupra continentului european este, poate, cea mai importantă.

În loc să finanţeze ONG-urile care transportă migranţi, Bruxelles-ul ar trebui să finanţeze dezvoltarea gărzilor de coastă în Africa de Nord, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Peter Szijjarto, după întrevederea cu preşedintele Tunisiei, Kais Said, relatează MTI, preluată de News.ro.

Potrivit lui Szijjarto, situaţia este agravată de faptul că oficialii de la Bruxelles duc în prezent o politică pro-migraţie, ceea ce este rău atât pentru Europa, cât şi pentru Africa de Nord, deoarece imigraţia ilegală reprezintă o ameninţare atât pentru ţările de tranzit, cât şi pentru ţările de destinaţie.

„Pentru a putea acţiona eficient împotriva migraţiei, la Bruxelles ar fi necesare două schimbări. În primul rând, trebuie să încetăm finanţarea ONG-urilor care cooperează cu traficanţii de persoane şi transportă migranţi”, a declarat ministrul maghiar.

„Aceste ONG-uri transportă migranţi pe Marea Mediterană, cooperează cu traficanţii de persoane şi aduc imigranţi ilegali în Europa – pentru bani”, a acuzat şeful diplomaţiei de la Budapesta. „În locul finanţării acestor ONG-uri care transportă migranţi, ar trebui finanţată garda de coastă din ţările din Africa de Nord”, a continuat politicianul maghiar.

Întrucât populaţia din Africa va creşte cu 750 de milioane de persoane în următorii 20 de ani, sunt necesare programe semnificative de dezvoltare economică, a atras atenţia Peter Szijjarto. În absenţa acestora, dacă Europa lasă singură Africa, în următorii ani şi în deceniile care vin Europa se va confrunta cu provocări umanitare şi de securitate care nu vor putea fi gestionate, a avertizat oficialul maghiar, care de la Tunis a plecat spre Duşanbe, capitala Tadjikistanului.

Ungaria va prelua preşedinţia Consiliului UE începând cu 1 iulie

Urmărirea rapoartelor speciale ale Curţii de Conturi Europene va reprezenta o sarcină importantă a preşedinţiei ungare a UE - în domenii precum gestionarea cauzelor fundamentale ale migraţiei, inteligenţa artificială, etichetarea alimentelor sau securitatea aprovizionării cu gaze a Uniunii, a anunţat luni ministrul ungar responsabil cu afacerile Uniunii Europene, Janos Boka.

Politicianul a scris pe Facebook că a discutat cu Tony Murphy, preşedintele Curţii Europene de Conturi, despre priorităţile preşedinţiei ungare şi despre rapoartele aferente Curţii de Conturi.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...