Galerie Foto Povestea fascinantă a primei femei șefă în Camorra italiană. Pupetta a fost regină a frumuseții și a devenit asasină la 18 ani

Data actualizării: Data publicării:
Assunta Maresca
Assunta Maresca - Pupetta - fostă șefă în Camorra italiană, a murit la 86 de ani FOTO: Profimedia Images

Assunta Maresca, o fostă regină a frumuseții, care a devenit faimoasă când l-a ucis pe asasinul soțului ei la Napoli, pe când avea 18 ani, și a devenit prima femeie șefă în puternicul clan mafiot Camorra din Italia, a murit la vârsta de 86 de ani. Assunta Maresca, mai cunoscută sub numele de Pupetta, sau „Păpușă mică”, era fiica unui contrabandist celebru.

La mijlocul anilor 1950, când avea 18 ani și era însărcinată în șase luni, ea l-a urmărit pe Antonio Esposito, șeful Camorra care ordonase asasinarea soțului ei, și l-a împușcat în plină zi, pe o stradă din Napoli.

Assunta Maresca FOTO: Profimedia Images
Assunta Maresca FOTO: Profimedia Images

Anchetatorii au suspectat atunci că în această acțiune au fost implicate mai multe persoane, dar, dornică să-și stabilească statutul și să-și apere poziția în lumea interlopă din Napoli, Maresca a susținut întotdeauna că a fost singura responsabilă.

În timpul procesului în care care a fost judecată pentru crimă, în 1959, ea a spus sfidător instanței: „Aș face-o din nou!”

Maresca a născut în închisoare, iar după eliberare, 14 ani mai târziu, s-a reîntâlnit cu fiul ei, Pasqualino. În anii de după eliberarea din închisoare a jucat într-un film inspirat din viața ei și a deschis două magazine de haine în Napoli. Dar viața ei privată a continuat să fie tumultuoasă. S-a mutat la traficantul de droguri și arme Umberto Ammaturo, cu care a făcut gemeni. Dar Ammaturo era gelos pe Pasqualino, care avea ambiții să se ridice în Camorra.

Când Pasqualino avea 18 ani, în ianuarie 1974, s-a dus să-l întâlnească pe Ammaturo pe un șantier pentru pasajul din Napoli și a dispărut. Mama lui a bănuit că iubitul ei l-a ucis pe băiat și i-a îngropat trupul în ciment. După cum a declarat ea pentru The Guardian, într-un interviu din 1995, și-a întrebat iubitul dacă i-a ucis fiul. Până la urmă, nu l-a părăsit pe acesta, pentru că voia să-ți protejeze gemenii.

Mai târziu, Maresca a fost acuzată că se află în spatele uciderii lui Ciro Galli, membru al Nuova Camorra Organizzata, o organizație formată de Raffaele Cutolo în încercarea de a reînnoi Camorra. În 1982, Maresca l-a contestat deschis pe Cutolo în timpul unei conferințe de presă și în același an a fost arestată alături de Ammuturo pentru uciderea lui Aldo Semerari, un criminalist și cunoscut neofascist. Maresca a executat patru ani de închisoare apoi a fost achitată.

Singura fată dintr-o familie de patru frați, Maresca ar fi arătat porniri violente încă din copilărie, când și-a atacat un coleg de clasă, rănindu-l grav, potrivit Corriere della Sera.

A câștigat un concurs local de frumusețe în 1953. Maresca a murit în casa ei din Castellammare di Stabia, lângă Pompei, în urma unei boli.

„Nașele” din Napoli au avut întotdeauna o faimă mai mare decât omologii lor din Cosa Nostra siciliană. În anii 1970 și 1980, Rosetta Cutolo, „Ochi de gheață”, sora criminalului în serie și șef al mafiei Raffaele, ar fi condus, de fapt, organizația criminală a fratelui ei, în timp ce acesta era în închisoare. Anna Mazza, cunoscută drept „Văduva Neagră”, a fost acuzată că și-a antrenat cei patru fii să fie ucigași. Erminia Giuliano, cunoscută drept „Celeste” datorită ochilor albaștri, a preluat funcția de șefă a clanului Giuliano, după arestarea fratelui ei Luigi.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri