Preşedinta Georgiei: „Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi. Rusia nu se opreşte dacă nu este oprită”

Data publicării:
Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili,
Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili. Foto: Profimedia

Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a avertizat luni în legătură cu pericolul agresiunii ruse împotriva altor ţări europene dacă Ucraina pierde războiul împotriva Moscovei.

„Asta este natura Rusiei, nu se opreşte dacă nu este oprită”, a spus şefa statului georgian, în vârstă de 71 de ani, într-un interviu pentru dpa în marja Conferinţei de Securitate de la München, potrivit Agerpres.

„Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi. Ucraina chiar luptă astăzi pentru a apăra securitatea europeană şi ucrainenii mor pentru alţi europeni”, a spus Zurabişvili.

„Nu există nicio diferenţă între statele baltice, Polonia şi restul Uniunii Europene. Alegerea pe care o va face Vladimir Putin, dacă merge mai departe şi dacă nu este învins în Ucraina, ar putea fi oricare”, a mai spus ea.

Discuţiile despre armele ruseşti care ar putea fi folosite împotriva sateliţilor din spaţiu au arătat că geografia nu mai joacă un rol, a subliniat ea.

„Cred că este foarte clar şi este foarte uşor ca astăzi să susţinem Ucraina, este mult mai uşor decât să ducem mâine un război mai mare”, a mai spus Zurabişvili.

„Deci, dacă nu vrem să ne aflăm la următoarea conferinţă de la München sau peste câţiva ani într-o situaţie mult mai groaznică, cred că decizia trebuie luată acum”, a adăugat preşedinta georgiană.

Salome Zurabişvili a salutat noul pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro acordat de UE Ucrainei şi s-a declarat „încrezătoare” că republicanii din Congresul SUA vor aproba acordarea altor miliarde de dolari ajutor pentru Kiev.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri