Președintele Venezuelei cere armatei să pregătească „puștile și rachetele” pentru un conflict cu SUA

Data publicării:
Nicolas-Maduro-1024-1

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a cerut marți liderilor militari să pregătească „puștile și rachetele” pentru a apăra țara de Statele Unite, transmite Newsweek.

Purtând o șapcă militară pe cap, Maduro a apărut public, în cadrul unor exerciții militare, pentru a ordona forțelor armate să își mobilizeze efectivele și tehnica militară.

„Am fost amenințați fără rușine de cel mai criminal imperiu care a existat vreodată și avem obligația de a ne pregăti pentru a garanta pacea. Trebuie să avem puștile, rachetele și rezervoarele bine pregătite pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu dacă este nevoie”, i-a îndemnat președintele venezuelean pe responsabilii militari.

Declarațiile lui Nicolas Maduro au venit la două zile după ce președintele SUA, Donald Trump, a introdus Venezuela pe lista țărilor vizate de decretul american împotriva imigrației, din cauza unor lipsuri în domeniul securității cu privire la călătorii lor și a unui vid de cooperare în relația cu Washingtonul.

Punctual, Venezuela, unde o dublă criză politică şi economică a degenerat în violenţe, este vizată pe motivul lipsei de cooperare în proceduri de verificare a călătorilor.

Însă restricţiile se aplică doar oficialilor guvernamentali şi rudelor lor, şi anume funcţionarilor din cadrul ministerelor de Interne, de Externe, forţelor de poliţie şi serviciilor de informaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri