Prigojin: „Un gunoi total este pus pe biroul lui Putin. Șoigu și Gherasimov îi ascund pierderile reale”

Data publicării:
profimedia-0709708426
Prigojin acuză conducerea militară a Rusiei că îi ascunde lui Putin adevărul. Foto: Profimedia Images

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a continuat joi atacurile la adresa conducerii militare a Rusiei. Acesta îi acuză pe Șoigu și pe Gherasimov că îl mint pe Putin și poporul rus cu privire la amploarea pierderilor și eșecurilor Rusiei în Ucraina, scrie Reuters.

Prigojin, a cărei armată privată Wagner a condus luna trecută capturarea de către Rusia a orașului ucrainean Bahmut, se opune ordinului ca grupuri de mercenari să semneze contracte cu Ministerul Apărării înainte de 1 iulie.

Prigojin spune despre mercenarii săi că sunt cea mai eficientă forță de luptă a Rusiei și s-a bucurat de o libertate neobișnuită de a critica public Moscova.

Într-o serie de mesaje audio transmise în ultimele zile, Prigojin i-a atacat din nou pe ministrul Apărării Serghei Șoigu, un apropiat al lui Putin, și pe Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General, acuzându-i că îi ascund lui Putin „pierderile foarte grave ale Rusiei pe front”.

„Un gunoi total este pus pe biroul președintelui. Șoigu și Gherasimov au o abordare simplă. Minciuna trebuie să fie monstruoasă pentru ca oamenii să o creadă. Asta fac ei”, a spus Prigojin într-un mesaj.

„Totul este ascuns de toată lumea. Rușii se vor trezi într-o zi și vor afla că Crimeea (anexată la Rusia) a fost predată ucrainenilor. Ei induc în eroare poporul rus și, dacă va continua așa, vom rămâne fără cel mai important lucru: Rusia”, spune Prigojin.

Ministerul rus al Apărării a susținut în mod repetat că trupele ruse au respins toate atacurile pe care Ucraina le-a lansat în contraofensiva sa de două săptămâni, provocând pierderi mari ucrainenilor, în timp ce Rusia ar avea doar „mici pierderi”.

La rândul său, Ucraina a raportat progrese modeste, despre care președintele Volodimir Zelenski spune că au fost „mai lente decât s-a dorit”. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri