Primul turist spaţial din lume, Dennis Tito, va călători în jurul Lunii la bordul rachetei Starship de la SpaceX

Data publicării:
Dennis Tito,
Primul turist spaţial din lume, Dennis Tito, va călători în jurul Lunii la bordul rachetei Starship de la SpaceX. Foto: Profimedia

Primul turist spațial din lume Dennis Tito și soția sa Akiko s-au înscris pentru a zbura în jurul Lunii cu racheta Starship a companiei americane SpaceX, informează Reuters.

Inginerul devenit analist financiar Tito, în vârstă de 82 de ani, a fost prima persoană din lume care a plătit 20 de milioane de dolari  în 2001 pentru a petrece aproape opt zile la bordul Stației Spațiale Internaționale.

În timpul călătoriei de aproximativ o săptămână, racheta SpaceX se va apropia la aproximativ 200 de kilometri de Lună, fără a ateriza pe suprafața ei.

Tito și soția sa sunt primii membri ai echipajului care au fost anunțați pentru cel de-al doilea zbor spațial comercial al Starship în jurul Lunii.

Misiunea va avea loc atunci când Elon Musk va finaliza prototipul navei sale spaţiale Starship şi va efectua un prim zbor comercial deja planificat cu miliardarul japonez Yusaku Maezawa.

Dennis Tito a declarat jurnaliştilor că ceea ce îl determină să repete experienţa este pasiunea lui pentru „spaţiu şi posibilităţile pe care acesta le oferă umanităţii”. Nu a precizat suma plătită pentru călătorie, însă în 2001 a plătit 20 de milioane de dolari pentru a zbura cu o rachetă rusească către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), marcând inaugurarea erei turismului spaţial.

Compania SpaceX nu a anunţat deocamdată când va începe misiunile spaţiale comerciale la bordul Starship - o rachetă pe care Elon Musk afirmă că vrea să o folosească pentru a duce într-o bună zi oameni pe Marte.

La rândul său, NASA a ales Starship pentru a deveni landerul folosit ca parte a programului său Artemis de reîntoarcere pe Lună.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri