Procesul penal al lui Trump pentru furtul de documente secrete începe pe 14 august

Data actualizării: Data publicării:
Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, vorbeşte la un miting de susţiere a unei candidate republicane.
Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Procesul lui Donald Trump pentru cazul în care este acuzat că a furat și păstrat documente secrete de la Casa Albă va începe pe 14 august, la Fort Pierce, în Florida, a anunțat judecătoarea din dosar, Aileen Cannon.

Într-o ordonanţă semnată marţi, judecătoarea a precizat că perioada de desfăşurare a procesului este de două săptămâni începând cu 14 august şi că, în cazul în care dintr-un anumit motiv acesta va fi amânat, se va derula „cât mai curând” posibil.

Termenul limită pentru ca apărarea şi acuzarea să-şi prezinte moţiunile în legătură cu procesul este 24 iulie, urmând ca o audiere pentru a aborda toate aspectele legate de calendar să aibă loc pe 8 august.

Procurorul special Jack Smith, însărcinat cu ancheta, a promis că procesul împotriva lui Trump şi a asistentului său, Waltine Nauta, acuzat de complicitate, va fi „rapid și în conformitate cu interesul public şi cu drepturile acuzaţilor”.

Trump a fost pus sub acuzare pe 13 iunie de 37 de infracţiuni penale federale pentru manipularea necorespunzătoare a unor documente oficiale după ce și-a încheiat mandatul de președinte în ianuarie 2021. Fostul președinte este acuzat că a sustras de la Casa Albă documente cu clasificarea „top secret” ale guvernului american, în acestea fiind incluse secrete legate de armament nuclear și vulnerabilități ale armatei SUA și că, astfel, a pus în pericol securitatea națională a SUA.

Citiți și: Argumentul bizar cu care un lider republican îi ia apărarea lui Trump: baia în care păstra documente poate fi încuiată

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri