Putin a dat ordin să se înființeze muzee dedicate invaziei sale sângeroase în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir putin zâmbește cu degetul pe buză
Președintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a ordonat guvernului său să înceapă crearea de muzee dedicate sângeroasei invazii pe care o duce de peste un an împotriva Ucrainei, conform unor instrucţiuni publicate pe site-ul Kremlinului.

„Asigurarea creării de muzee regionale, municipale, pe baza de organizaţii educaţionale dedicate evenimentelor operaţiunii militare speciale şi faptelor participanţilor la aceasta”, se arată în acest document datat miercuri şi apărut, joi, pe site-ul Kremlinului, conform Agerpres.

Regimul criminal de la Moscova neagă că ceea ce face în Ucraina este război și numește invazia, în mod ridicol, „operațiune militară specială”.

Putin a ordonat, de asemenea, să se „examineze problema transferului de obiecte legate de operaţiunea militară specială care pot fi expuse în muzee”. Guvernul ar trebui, de asemenea, „să ia în considerare problema organizării unui studiu al istoriei operaţiunii militare speciale” în cadrul sistemului educaţional.

Încă de la începutul invaziei sale în Ucraina, Rusia a adoptat o serie de legi represive menite să anihileze orice critică, în special un text care pedepseşte „discreditarea” armatei. Mai multe persoane, opozanţi sau simpli anonimi, au primit pedepse grele cu închisoarea.

Rușii au șocat lumea cu atrocitățile comise în Ucraina

Atrocitățile rușilor în Ucraina au fost documentate și investigate de mai multe organisme internaționale, fapt ce a dus, la mijlocul lunii martie, la emiterea unui mandat de arestare internațional pe numele dictatorului rus. 

CPI a emis mandatul pentru arestarea lui Putin pentru suspiciuni de deportare ilegală a copiilor ucraineni și transferul ilegal de oameni de pe teritoriul Ucrainei spre cel al Rusiei.

De asemenea, atrocitățile comise armata rusă în orășelele Bucha și Irpin au șocat lumea.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri