Putin a decretat o nouă recrutare militară semestrială. 150.000 de ruși sunt chemați la serviciul militar obligatoriu

Data publicării:
Putin gesticulează
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Sursa foto: Profimedia Images

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a semnat un nou decret pentru recrutarea militară semestrială, 150.000 de bărbaţi fiind chemaţi la serviciul militar obligatoriu. Regimul criminal de la Kremlin își accentuează eforturile de recrutare, în condițiile unei perioade favorabile pentru armata rusă în războiul din Ucraina.

În Rusia, toţi bărbaţii care au împlinit vârsta de 18 ani trebuie să satisfacă un stagiu militar obligatoriu de 12 luni sau pregătirea echivalentă în cazul celor care urmează studii superioare.

În luna iulie a anului trecut, Duma de Stat (n. red. camera inferioară a parlamentului de fațadă din Rusia) a votat creșterea, de la 27 la 30 de ani, a vârstei maxime până la care bărbaţii pot fi recrutaţi. Noua lege a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2024. Serviciul militar obligatoriu este un subiect sensibil în Rusia.

Din punct de vedere juridic, recrutările nu pot fi desfăşurate pentru a lupta în afara Rusiei şi au fost exceptate de la mobilizarea limitată din 2022, când cel puţin 300.000 de bărbaţi cu stagiul militar satisfăcut au fost trimişi să lupte în Ucraina.

În septembrie anul trecut, Putin a semnat un decret prin care 130.000 erau chemaţi la recrutarea militară semestrială.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri