Putin a lipsit de la o comemorare a victimelor atentatului de la Moscova. „Dacă nu vedeți lacrimi pe fața sa, nu înseamnă că nu suferă”

Data actualizării: Data publicării:
putin sta la birou
Putin nu a vizitat nici până acum locul unde a avut loc atentatul de la Moscova. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a absentat sâmbătă de la o ceremonie de comemorare a victimelor atentatului de la Moscova. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că deși nu are „lacrimi pe fața sa”, asta nu înseamnă că Putin „nu suferă”, informează AFP, preluată de news.ro

„Şeful statului se simte personal şi deplin vizat de acest gen de tragedii. Credeţi-mă, chiar dacă nu vedeţi carimi pe faţa sa, asta nu înseamnă că nu suferă”, a declarat Dmitri Peskov într-un scurt interviu difuzat sâmbătă.„”Este puţin probabil ca cineva să ştie şi să înţeleagă prin ce trece el, inclusiv dumneavostră şi cu mine”, a adăugat Peskov

Preşedintele rus Vladimir Putin este în continuare absent fizic la omagii sau comemorări ale victimelor atentatului şi la întâlniri cu familiile acestora, la o săptămână de la atactul terorist de la Moscova.

La 22 martie, bărbaţi înarmaţi au pătruns în Crocus City Hall, o sala mare de concert situată în apropiere de Moscova, au tras în mulţine şi au incendiat clădirea.

Potrivit unui ultim bilanţ prezentat de către salvatori ruşi, cel puţin 144 de persoane au fost ucise, iar alte 695 au fost rănite în acest atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), cel mai sângeros din ultimii 20 de ani în Rusia.

Kremlinul a anunţat joi că Vladimir Putin nu plănuieşte să se întâlnească imediat cu familiile victimelor şi nici să se ducă la locul atentatului. Sâmbătă, diplomaţi occidentali - americani, europeni, din ţări africane şi din America de Sud - s-au dus la faţa locului, au depus flori şi s-au recules, potrivit agenţiei publice ruse de presă RIA Novosti.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri