Putin exersează „Mersul Elefantului”: Rușii se antrenează pentru parașutarea de trupe la „peste 1.000 de kilometri distanță”

Data actualizării: Data publicării:
Russia puts seven An-124-100 Ruslan heavy military transport planes into the air simultaneously for the first time to perform a tactical exercise.
Imagini de la exercițiul armatei ruse în care 7 avioane grele de transport AN-124 au decolat simultan în condiții meteo dificile. Foto: Profimedia Images

Armata rusă a anunțat organizarea unui exercițiu militar, pe data de 16 decembrie, care a constat în decolarea simultană a șapte avioane grele de transport An-124-100 „Ruslan” pline cu trupe de desant și care au zburat, în condiții meteo dificile, pe o distanță de peste 1.000 de kilometri. Este prima oară când rușii au reușit decolarea simultană a șapte avioane militare de transport într-un astfel de exercițiu, conform unui comunicat al ministerului rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării a publicat inclusiv un clip video cu exercițiul militar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Avioanele au decolat simultan (procedură cunoscută sub numele de „Elephant Walk”/„Mersul Elefantului” în jargonul armatei americane) și au parcurs o distanță de „peste 1.000 de kilometri” cu o viteză medie de 500 de kilometri pe oră și la o altitudine de 4.000 de metri.

Scopul exercițiului, conform șefului aviației militare de transport ruse, generalul-locotenent Vladimir Benediktov, a fost testarea nivelului de pregătire a trupelor în ceea ce privește „transferul simultan de personal și de trupe de desant cu echipamentul complet de luptă pe distanțe mari”.

Avioanele militare de transport rusești An-124 „Ruslan” au o greutate maximă la decolare de aproape 400 de tone. Ele pot transporta o încărcătură maximă de 150 de tone sau un număr de 88 de militari/parașutiști complet echipați de luptă. Avionul are o viteză maximă de 850 de kilometri pe oră și o rază de acțiune de 7.500 de kilometri.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri