Putin le cere din nou rușilor să facă mai mulți copii: „Doi pentru supraviețuirea etnică, iar trei sau mai mulți pentru prosperitate”

Data publicării:
vladimir putin nervos
Vladimir Putin a mai adăugat că atacul armat de la mallul din Moscova „se încadrează” într-o campanie de intimidare la scară mare organizată de Ucraina. Foto: Profimedia Images

Familiile din Rusia trebuie să aibă cel puțin doi copii, „de dragul supraviețuirii etnice”, și trei sau mai mulți pentru a se dezolta și a prospera, a declarat joi președintele Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Rusia a suferit pierderi grele de când și-a lansat invazia în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, și sute de mii de oameni au fugit din țară, fie pentru că nu sunt de acord cu războiul, fie de frica că ar putea fi chemați să lupte pe front.

Joi, Putin le-a spus angajaților unei fabrici de tancuri din regiunea Uralilor că o familie trebuie să aibă cel puțin doi copii.

„Dacă vrem să supraviețuim ca grup etnic trebuie să existe cel puțin doi copii”, a spus el.

Dacă fiecare familie ar avea un singur copil, populația s-ar micșora, a mai explicat președintele Rusiei.

„Și pentru a te extinde și a te dezvolta ai nevoie de cel puțin trei copii”, a mai adăugat Putin.

Putin se declară un susținător al „valorilor tradiționale” și a interzis „mișcarea LGBT”, spunând că este „extremistă”.

Rusia a suferit două decenii de declin treptat al populației după prăbușirea Uniunii Sovietice, exacerbat de probleme cronice, cum ar fi alcoolismul.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri