Putin nu este interesat de o „diplomație serioasă”, consideră Kamala Harris

Data publicării:
kamala harris arata cu degetul in sus
Kamala Harris spune că Vladimir Putin nu este interesat cu adevărat de o soluție diplomatică pentru criza din Ucraina Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a declarat vineri, la București, că Vladimir Putin nu este interesat de o „diplomație serioasă”, dar a dat asigurări că Statele Unite rămân angajate în eforturile de a găsi o soluție diplomatică pentru criza din Ucraina.

Totuși, Kamala Harris nu a părut optimistă că și Moscova caută în prezent o soluție diplomatică, menționează CNN.

„De la bun început, Statele Unite au încercat sincer să se angajeze pe calea diplomatică”, a spus ea. „Din tot ceea ce știm și din ce am văzut, Putin nu dă semne că s-ar angaja într-o diplomație serioasă”, a declarat Kamala Harris. Ea a spus că Rusia mizează pe „minciuni” și „dezinformare”, o stratagemă pe care, potrivit vicepreședintei, SUA au identificat-o de mult timp.

Kamala Harris a mai spus că, pe măsură ce eforturile pentru diplomație continuă, Rusia ar trebui să fie trasă la răspundere pentru acțiunile sale.

„Ne menținem părerea că diplomația este calea de a rezolva aceste probleme”, a spus Kamala Harris. Asta ar trebui „să coexiste cu angajamentul nostru de a ne asigura că alianțele noastre sunt puternice și că trebuie să existe consecințe serioase și responsabilitate pentru ceea ce face Rusia”, a adăugat vicepreședintele american.

Citiți și: Bulgaria se oferă să găzduiască o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri