Putin o ceartă pe ministra germană de externe: „Este ostilă față de propria țară”

Data publicării:
Russian President Vladimir Putin
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a criticat-o într-un interviu televizat pe şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, acuzând-o că este ostilă faţă de Rusia, dar şi faţă de propria ţară. Dictatorul de la Moscova a criticat-o pe oficiala germană pentru politic energetică promovată de Germania, care încearcă să elimine complet dependența de energia rusească.

Putin este supărat că economia germană se decuplează de energie rusească și de interesele economice ale regimului criminal de la Kremlin. El spune că Baerbock „nu este ostilă doar față de Rusia, ci și față de propria țară”. Dictatorul rus a făcut afirmația într-un interviu televizat. Extrase din interviu au fost publicate, miercuri seara, de Kremlin, pe canalul său de Telegram.

Potrivit dictatorului, Verzii „alimentează teama oamenilor privind schimbarea climei, dar chiar dacă au ajuns la putere tocmai datorită acestei temeri, politica pe care o urmează este complet diferită: actualmente în Germania se produce mai multă energie pe bază de cărbune”, a susținut sângerosul dictator.

„E greu de imaginat ca un politician de un asemenea nivel să dea dovadă de atâta dispreţ faţă de interesele economice ale ţării sale, ale poporului său”, a adăugat Putin.

Coaliţia guvernamentală germană, din care fac parte şi Verzii, caută alternative la gazul rusesc, pe fondul războiului Rusiai împotriva Ucrainei. Baerbock nu şi-a ascuns criticile faţă de Rusia şi este în favoarea unui sprijin european puternic pentru Ucraina.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri