Putin și-a declarat averea: Trei mașini și o remorcă. Câți bani are în bancă

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin cu un pahar de sampanie in mana
Președintele Federației Ruse, proaspăt candidat pentru al șaselea mandat, și-a făcut publică declarația de avere, în conformitate cu prevederile legale. FOTO: Profimedia Images

Președintele Federației Ruse, proaspăt candidat pentru al șaselea mandat, și-a făcut publică declarația de avere, în conformitate cu prevederile legale. Liderul de la Kremlin a transmis Comisiei Electorale Centrale de la Moscova raportul veniturilor și bunurilor pe care le are. Printre cele declarate se numără două mașini GAZ M21, produse în 1960 și 1965, un apartament de 77 metri pătrați în Sank-Petersburg, un garaj de 18 metri pătrați, dar și un cont în care a depus 40 de milioane de ruble, echivalentul a puțin peste 400.000 de dolari, transmite meduza.io.

Timp de șase ani, momentul în care a candidat ultima dată la funcția de președinte, Putin a câștigat peste 67 de milioane de ruble. Suma reprezintă salariul de președinte al Federației Ruse, comisionul obținut de la depozite bancare, dar și pensia, inclusiv una militară, obținută în calitate de fost agent FSB.

Dictatorul de la Kremlin nu a mai făcut alte achiziții, comparativ cu datele din ultima declarație de avere. La capitolul imobiliare aceasta deține un apartament de 77 de metri pătrați în Sank-Peterburg (n.red. orașul său natal) și un garaj de 18 metri pătrați în același oraș.

Putin este ceva mai bogat în ceea ce privește automobilele. Datele publicate de Comisia Electorală arată că liderul de la Kremlin are două mașini GAZ M21 din 1960, respectiv 1965, produse sub licență Ford, o Lada 2121, din 2009, dar și o remorcă sovietică tip SCRIF, care se poate folosi drept mini-rulotă, din 1987.

Dictatorul rus pare că se gândește și la bătrânețe, având un cont în care are depuse 40 de milioane de ruble, dar și dividende în cuantum de 64.000 de ruble.

Este greu de crezut că Putin și-a indicat toate proprietățile. În ultimii ani, jurnaliștii de investigație, printre care și Navalinîi, aflat în închisoare acum, au publicat detalii despre vilele pe care le-ar deține Putin pe întreg teritoriul Federației Ruse. Dizidentul Alexei Navalnîi a dezvăluit că Vladimir Putin deține un imens palat pe un domeniu de 7.000 de hectare la malul Mării Negre. Valoarea proprietății depășește un miliard de euro și ar fi fost finanțată de marii oligarhi ruși, toți dependenți de Putin.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale din Rusia, Vladimir Putin vizează un nou mandat de şase ani la Kremlin, ceea ce este o formalitate practic, opoziţia fiind redusă la tăcere în ultimii ani. Cvasitotalitatea opozanţilor politici de anvergură, cum este militantul anticorupţie Aleksei Navalnîi, au fost aruncaţi în închisoare sau împinşi în exil. Teoretic, Putin poate rămâne la Kremlin până în 2036, când va împlini 84 de ani.

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri