Putin a rostit pentru prima oară numele „Navalnîi” și susține că voia să-l elibereze chiar înainte de moartea sa. „Asta e viața”

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin susține că politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri, chiar înainte de moartea sa.

Putin a declarat la o conferinţă de presă la Moscova, după victoria sa în alegerile prezidenţiale, însoţite de acuzaţii de manipulare, că deja îşi dăduse acordul ca Navalnîi să fie eliberat în schimbul unor cetăţeni ruşi închişi în state din Occident.

„În ceea ce-l privește pe domnul Navalinîi. Da, el a murit și acesta este mereu un eveniment trist. Dar noi am avut și alte situații în care oamenii aflați în detenție au murit. Apropo, o să vă spun ceva ce va fi o surpriză. Cu câteva zile înainte de moartea domnului Navalinîi, mie unii colegi mi-au spus, nu colaboratori ai administrației, unii oameni, au venit cu ideea să-l schimbam pe domnul Navalinîi cu unii oameni aflați în detenție în vest.

Mă puteți crede sau nu, dar eu, încă înainte ca ei să termine fraza am spus: sunt de acord! Dar, din păcate, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Am avut o singură condiție, îl schimbăm, dar să nu se întoarcă, să stea acolo! Dar se întâmplă, nu ai ce să faci în această privinţă, asta este viaţa”, a spus Putin.

Potrivit autorităţilor ruse, Navalnîi, 47 de ani, a murit într-o colonie penală din regiunea arctică pe 16 februarie.

Circumstanţele morţii sale nu au fost clarificate. În 2020, el a supravieţuit unei tentative de otrăvire.

Văduva sa, Iulia Navalnaia, susţine că soţul ei a fost ucis în penitenciar.

Leonid Volkov, fostul colaborator apropiat al lui Aleksei Navalnîi, a numit „cinică” declaraţia lui Putin făcută la o lună după moartea opozantului, potrivit Agerpres.

Putin, care a rostit duminică pentru prima dată numele lui Navalnîi de la moartea sa, şi-a ucis de fapt adversarul, a mai spus Volkov, descriindu-l pe Putin drept „o insectă care se hrăneşte cu sânge”.

Editor : A.R. | M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri