Putin tocmai ce i-a dat o mână de ajutor lui Trump. „Președintele Rusiei mi-a făcut un compliment grozav”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin dă mână cu Donald Trump
Putin a declarat că ar prefera ca Biden să câștige alegerile prezidențiale din America pentru că este „mai previzibil”. Foto: Profimedia Images

Să primești susținerea unui lider mondial este, de obicei, un mare avantaj pentru candidații politici. Dar pentru președintele Joe Biden, despre care liderul rus Vladimir Putin a spus că îl preferă în locul lui Donald Trump, este o poveste cu totul diferită. Iar adversarul cel mai mare al lui Biden în cursa pentru Casa Albă nu a ezitat nicio clipă să profite de situație, potrivit Insider.

Putin a declarat în presa de stat din Rusia că ar prefera ca Biden să rămână președinte și după alegerile din noiembrie. Potrivit liderului de la Kremlin, Biden are „mai multă experiență” și este „mai previzibil”.

Fostul președinte american Trump a reacționat imediat. „Președintele Putin al Rusiei doar ce mi-a făcut un mare compliment”, a spus Trump la un miting organizat în South Carolina. „El doar ce a spus că l-ar prefera mult mai mult pe Joe Biden ca președinte decât pe Trump.”

„Ăsta este un compliment. Multă lume a spus: 'Oh, nu, ce păcat'. Nu, nu, ăsta este un lucru bun. Și, bineînțeles că el ar spune asta. Nu vrea să mă aibă pe mine. Îl vrea pe Biden pentru că el îi va oferi tot ceea ce vrea, inclusiv Ucraina”, a spus Trump, care a încercat să se prezinte drept o amenințare la adresa intereselor Rusiei.

„Singurul președinte din ultimii cinci care nu i-a dat nimic Rusiei este președintele cunoscut ca Donald J. Trump”, a mai spus Trump.

World War I - Armistice 1918
„Nu vrea să mă aibă pe mine. Îl vrea pe Biden pentru că el îi va oferi tot ceea ce vrea, inclusiv Ucraina”, a reacționat Trump la declarația lui Putin. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american a ignorat multe lucruri în discursul său, precum faptul că administrația Biden a adoptat o poziție foarte dură față de Rusia și războiul pe care l-a declanșat în Ucraina și ajutorul militar pentru Kiev, care a fost blocat de republicanii din Congresul american, afectând astfel șansele Ucrainei de a înfrânge Rusia.

Ucraina a primit peste 44 de miliarde de dolari sub forma ajutoarelor militare din partea SUA sub administrația Biden, începând din februarie 2022.

Cu toate acestea, remarca lui Putin i-a oferit lui Trump o mână de ajutor de care avea mare nevoie după o săptămână grea pentru fostul președinte.

Principalul candidat republican la alegerile prezidențiale i-a cerut Curții Supreme să amâne decizia tribunalului care a hotărât că Trump nu are imunitate prezidențială față de acuzațiile care îi sunt aduse în justiție privind încercarea de a invalida rezultatele alegerilor din 2020.

Nici Biden nu a avut o săptămână prea bună. Președintele american de 81 de ani a fost criticat în mod repetat pentru faptul că ar fi prea bătrân ca să mai candideze la următoarele alegeri din noiembrie, după ce un raport al unui procuror special a dezvăluit faptul că Biden are probleme de memorie.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri