Rămășițele unui alpinist dispărut de 37 de ani au fost găsite în Elveția după ce un ghețar a început să se topească

Data actualizării: Data publicării:
munte Matterhorn
Rămășițele unui alpinist dispărut de 37 de ani au fost găsite în Elveția după ce un ghețar a început să se topească. FOTO: Profimedia Images

Rămășițele unui alpinist german care a dispărut acum aproape 40 de ani în Elveția au apărut după ce ghețarul pe care îl escalada atunci s-a topit, scrie Reuters.

Teribila descoperire a fost făcută în 12 iulie de mai mulți alpiniști care erau în drumeție în zona ghețarului din Zermatt, a transmis poliția.

Poliția elvețiană a trebuit să facă teste ADN ca să confirme că este vorba de bărbatul care a dispărut în 1986. „Analiza ADN a făcut posibilă identificarea unui alpinist care era dat dispărut din septembrie 1986. Alpinistul german, care avea 38 de ani la acea vreme, fusese dat dispărut după ce nu s-a întors dintr-o excursie”, a transmis poliția într-un comunicat.

Autoritățile nu au spus cum a murit alpinistul german, dar au publicat o imagine cu echipamentul lui care iese din gheața care se topește.

Asemenea cazuri au devenit frecvente în ultimii ani. Din cauza încălzirii globale, care duce la topirea ghețarilor, rămășițele mai multor alpiniști dispăruți pe munți au ieșit la iveală.

În 2015, rămășițele a doi tineri alpiniști japonezi dispăruți pe Matterhorn într-o furtună de zăpadă din 1970 au fost găsite, iar după testele ADN a fost confirmată identitatea lor.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri