„Răscoala orcilor” în largul coastelor Spaniei și Portugaliei. Marinarii încearcă să le sperie cu muzică heavy metal

Data publicării:
grup de orci
Orcile, cunoscute și sub numele de balene ucigașe, sunt animale foarte inteligente și sociale și sunt cei mai mari membri ai familiei delfinilor. Sursa foto: Profimedia Images

Unii marinari încearcă să sperie orcile care le amenință bărcile cu muzică heavy metal, relatează Business Insider.

Florian Rutsch, un marinar german care operează în largul coastei Peninsulei Iberice un catamaran închiriat, a declarat pentru The New York Times că a căutat pe forumurile online ale marinarilor informații despre cum să împiedice balenele ucigașe să-i atace barca.

Rutsch a aflat astfel că muzica heavy metal difuzată prin difuzoare subacvatice ar putea descuraja prădătorii. Marinarii care au venit cu această teorie au făcut chiar și un playlist comun pe Spotify, numit „Metal for Orcas”.

Playlistul include melodii intitulate „The Blood of Power”, „Infinite Terror”, „Stretched and Devoured” și „Exceptionally Sadistic”.

Rutsch și echipajul său au testat acest truc pe o un grup de orci, la începutul lui noiembrie, a povestit el pentru Times. Însă animalele marine nu au fost descurajate: au reușit să avarieze nava, lovindu-i cârmele și distrugându-i sistemul de direcție.

Rutsch a fost nevoit să ceară ajutorul autorităților spaniole, care i-au tractat ambarcațiunea la țărm.

Atacul grupului de orci acsupra bărcii lui Rutsch este doar unul dintr-o serie de incidente recente de acest fel, în special în largul coastelor Spaniei și Portugaliei. Fenomenul a fost numit „răscoala orcilor”.

Au fost raportate sute de întâlniri cu orci agresive începând cu 2020, dar unii experți cred că o orcă nemulțumită, numită White Gladis, ar putea fi în spatele creșterii incidentelor din această vară în apropierea strâmtorii Gibraltar.

Un bărbat care a creat un site care urmărește atacurile orcilor estimează că există cel puțin o întâlnire de acest fel în fiecare zi.

Chiar dacă orcile păreau să urască inițial muzica heavy metal, este posibil să se fi obișnuit deja cu melodiile rock, datorită abilitatății lor neobișnuite de a comunica și de a se adapta.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri