Reacția SUA după ce Netanyahu a anunțat că a stabilit o dată pentru ofensiva israeliană în Rafah

Data publicării:
Matthew Miller face declaratii
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller. Foto: Profimedia

Statele Unite şi-au reafirmat, luni, ferm opoziţia faţă de orice operaţiune majoră israeliană la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, în contextul în care premierul Benjamin Netanyahu a declarat că a stabilit „o dată” pentru o astfel de operaţiune, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Am comunicat clar Israelului că noi considerăm că o invazie militară masivă la Rafah ar avea un efect extrem de nefast asupra acestor civili şi, în cele din urmă, ar afecta securitatea Israelului”, a declarat presei, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că a fost stabilită o dată pentru o ofensivă asupra oraşului Rafah, care, potrivit Israelului, este unul dintre ultimele bastioane ale Hamas în Fâşia Gaza.

Victoria asupra mişcării islamiste palestiniene „necesită intrarea în Rafah şi eliminarea batalioanelor teroriste de acolo. Se va întâmpla - există o dată”, a afirmat premierul israelian într-o înregistrare video.

Statele Unite şi multe capitale se tem pentru siguranţa celor peste 1,5 milioane de locuitori din Gaza care şi-au găsit refugiu în această zonă din sudul extrem al Fâşiei Gaza, în apropiere de graniţa închisă cu Egiptul.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri