Regele Charles nu a invitat-o la încoronare pe fosta sa cumnată Sarah Ferguson

Data actualizării: Data publicării:
corgi regina elisabeta
După moartei Reginei Elisabeta, cei doi corgi, Muick și Sandy, au ajuns în casa ducelui și ducesei de York, Andrew și Sarah. Foto: InstagramțSarah Ferguson

 Ducesa de York, Sarah Ferguson, nu a fost invitată la încoronarea regelui Charles care va avea loc luna viitoare, au confirmat surse pentru BBC.

Sarah Ferguson, care încă locuiește cu prințul Andrew și este foarte apropiată de el deși au divorțat în 1996, va trebui să urmărească la televizor ceremoniile din 6 mai de la Westminster Abbey.

Vestea vine după decizia lui Meghan de a nu fi prezentă la încoronare. Meghan va rămâne acasă în California, alături de prințul Archie și prințesa Lilibet, în timp ce prințul Harry va participa singur la eveniment.

După moartea reginei Elisabeta a II-a, prințul Andrew și fosta sa soție, Sarah Ferguson, au anunțat că vor avea grijă de câinii suveranei. Sarah s-a apropiat de regină datorită dragostei pentru câini și cai, pe care amândouă o împărtășeau. Chiar și după divorțul de prințul Andrew, Sarah și-a continuat prietenia cu regina, plimbând câinii pe domeniul Windsor. 

Între timp, încep să apară detalii despre ceremonia din 6 mai, de la Westminster Abbey.

Vor fi prezenți membri ai familiei regale și politicieni, alături de 450 de reprezentanți ai organizațiilor caritabile, precum și demnitari internaționali precum președintele Macron al Franței, prima doamnă a SUA Jill Biden și prințul moștenitor Akishino al Japoniei.

În timp ce pregătirile pentru încoronare sunt în toi, un sondaj de la YouGov a arătat modul în care evenimentul este văzut de opinia publică. Un sondaj care a vizat peste 3.000 de adulți a constatat că 35% dintre ei au spus că „nu le pasă foarte mult” de încoronare și 29% au spus că „nu le pasă deloc”.

S-a susținut că apatia față de eveniment este cea mai mare în rândul tinerilor, 75% dintre tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani spunând că nu sunt interesați de ceremonie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri