Revoltă și furie în India după ce un clip cu două femei dezbrăcate și plimbate forțat pe străzi de un grup de bărbați s-a viralizat

Data publicării:
Femei care se confruntă cu polițiști peste baricade
Confruntări între protestatari și polițiști în timpul unui protest împotriva violenței sexuale față de femei și pentru pace în regiunea nord-estică Manipur din India, cuprinsă de violențe din luna mai. Foto: Profimedia Images

Un clip video în care apar două femei dezbrăcate și plimbate forțat pe stradă de o gloată de bărbați, în provincia indiană Manipur, a provocat revoltă și furie în India, relatează BBC. Imaginile îngrozitoare au fost publicate pe rețelele sociale și au fost distribuite intens în ultimele zile. În ele apar două femei care sunt forțate să meargă pe stradă dezbrăcate în timp ce sunt agresate sexual de o gloată de bărbați care le împing și le lovesc.

Forumul Liderilor Tribali Indigeni a precizat că atrocitățile au fost comise într-un sat din cartierul Kangpokpi împotriva unor femei din comunitatea tribală Kuki-Zo. Conform declarației acestuia, cele două femei au fost violate în grup de bărbații care le agresau.

„Violul în grup al acestor femei s-a comis după ce satul a fost ars din temelii, iar doi bărbați – unul de vârstă medie și un tânăr – au fost omorâți în bătaie de gloată”, a transmis FLTI.

Polițiștii indieni spun că au deschis un dosar pentru viol în grup în baza căruia au arestat un prim suspect, urmând ca ceilalți făptași să fie căutați. Ei au mai precizat că atrocitățile au fost comise pe 4 mai, dar că au ajuns în atenția public abia joi, când clipul s-a viralizat pe rețelele sociale.

Sesiunea parlamentară de joi din legislativul de la Delhi a fost perturbată de incident, după ce parlamentarii au cerut să fie dezbătută situația.

Premierul Narendra Modi a reacționat, de asemenea, spunând că incidentul a „rușinat India” și că niciunul dintre făptași „nu va scăpa nepedepsit”.

„Vreau să asigur națiunea că legea își va face toată treaba cu toată forța. Ce s-a întâmplat cu aceste fiice ale Manipurului nu va putea fi niciodată iertat”, a spus liderul de la New Delhi, rupând, într-un final tăcerea în ce privește violențele din Manipur, la două luni de la eruperea acestora.

Șeful Curții Supreme din India, DY Chandrachud, și-a exprimat și el îngrijorarea față de aceste violențe, precizând și că instituția pe care o conduce este „profund răscolită de acest clip video”.

El a spus că instanța supremă „va acționa, chiar dacă guvernul nu o face”.

Cel puțin 130 de oameni au murit, iar 60.000 au fost strămutați de când au început confruntările etnice între comunitățile Meitei și Kuki din Manipur, în luna mai.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri