Rușii atacă „în valuri” la Krînkî, unde ucrainenii apără capul de pod de pe malul stâng al Niprului. Ofensivă rusă respinsă la Orlivka

Data actualizării: Data publicării:
ucraina razboi
Război în Ucraina. Foto: Facebook/Armata ucraineană

Trupele ruse atacă „în valuri” satul Krînkî, de pe malul stâng al Niprului, unde ucrainenii au reușit să mențină un cap de pod. De asemenea, o ofensivă rusă a fost respinsă la periferia satului din prima linie Orlivka din regiunea Donețk, potrivit Kyiv Independent.

Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a efectuat, joi, o vizită în prima linie a frontului. Potrivit acestuia, ucrainenii au respins o ofensivă a rușilor la Orlivka. 

Forțele ucrainene s-au retras din satul Lastochkyne din apropierea orașului capturat de ruși Avdiivka din regiunea Donețk pe 26 februarie și și-au mutat linia de apărare în apropierea așezărilor învecinate, inclusiv Orlivka, pentru a preveni noi ofensive ruse spre vest.

Sîrskîi a descris situația din prima linie din regiunea Donețk ca fiind „dificilă”, trupele ruse continuând să conducă ofensive „în multe direcții ale liniei frontului”.

Situația este „deosebit de tensionată” în satele în care s-au retras forțele ucrainene după ce Rusia a capturat Avdiivka, susține șeful armatei ucrainene.

Sîrskîi a lăudat „curajul, rezistența și eroismul” brigăzilor care au oprit ofensiva rusă de la Orlivka „cu acțiuni îndrăznețe și decisive”.

Aceasta a mai spus că, în timpul vizitei sale, a luat măsuri pentru a corecta „anumite erori” pe care comandanții le-au făcut, care „au afectat direct stabilitatea apărării în anumite zone”.

„Am luat toate măsurile pentru a corecta situația la fața locului, cu alocarea unei resurse suplimentare de muniție și mijloace materiale, precum și a rezervelor necesare”, a spus șeful armatei ucrainene.

Ruși atacă „în valuri” la Krînkî, unde ucrainenii apără capul de pod de pe malul stâng al Niprului

Trupele ruse continuă să atace „în valuri”, cu sute de soldați, fără a folosi vehicule blindate în încercarea de captura pozițiile ucrainene de pe malul stâng al Niprului, a declarat Nataliia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional de Sud.

Krînkîi este un mic sat din regiunea Herson, pe malul de est predominant ocupat al râului Nipru. Înainte de începerea războiului, acolo locuiau sub 1.000 de oameni.

Luptele grele pentru acest sat continuă. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a susţinut că Rusia a capturat satul, dar Comandamentul Operaţional de Sud al Ucrainei a negat acest lucru.

Humeniuk a spus că în timpul zilei, Rusia a făcut o singură încercare nereușită de a asalta satul, deoarece nu a putut să-și rotească și să-și întărească trupele. Atacurile se vor intensifica probabil odată ce va avea loc rotația lor, a adăugat Humeniuk.

Ea a adăugat că soldații ucraineni sunt „gata să lupte pentru poziții pe care le apară și lucrează în prezent la extinderea acestui cap de pod”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri