Rusia interzice exporturile de benzină pentru șase luni

Data publicării:
pompă benzină
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Rusia a ordonat, marți, interdicții de export pentru benzină, în condițiile în care regimul de la Kremlin vrea să mențină prețurile stabile după creșterea cererii în domeniul agricol și să poată să-și ducă la bun sfârșit lucrările de mentenanță la rafinării, relatează Reuters.

Citând o sursă neidentificată, RBC a mai precizat că premierul rus, Mihail Mișustin, a aprobat interdicția după ce ea a fost propusă de Novak într-o scrisoare datată cu 21 februarie.

Prețurile interne de consum ale benzinei sunt un subiect sensibil pentru șoferi și pentru fermieri, în condițiile în care dictatorul Putin vrea să nu-i supere prea tare pe ruși înainte de simulacrul de alegeri prezidențiale din martie.

Exporturile de gaze, petrol și produse din petrol sunt de departe cele mai profitabile pentru regimul criminal de la Kremlin, o importantă sursă de venituri pentru a finanța războiul sângeros din Ucraina.

Anterior, Rusia a interzis exporturile de benzină în perioada septembrie-noiembrie 2023, pentru a atenua deficitul de combustibil şi creşterea preţurilor pe plan intern. Doar patru state ex-sovietice - Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan - au fost exceptate.

De data aceasta, interdicţia nu va fi extinsă la ţările din Uniunea Economica Euroasiatică, Mongolia, Uzbekistan şi două regiuni care şi-au proclamat independenţa faţă de Georgia şi sunt sprijinite de Rusia: Abhazia şi Osetia de Sud. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri