Rusia și China au blocat prin veto la ONU un proiect al SUA pentru un armistițiu „imediat” în Fâșia Gaza 

Data publicării:
consiliul de securitate al onu
Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite nu a asigurat suficiente voturi pentru a trece rezoluția propusă de SUA prin care se cere o încetare a focului legată de eliberarea ostaticilor din Gaza. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia şi China s-au opus prin veto, vineri, unei rezoluţii americane la ONU privind ”necesitatea” unui armistiţiu ”imediat” în războiul din Fâşia Gaza, relatează AFP, preluată de News.ro.

Ambasadorul rus a denunțat textul ca fiind ”ipocrit”, susținând că nu îndeamnă în mod direct la tăcerea armelor, relatează sursa citată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proiectul rezoluţiei americane, care insistă asupra ”necesităţii unei încetări a focului imediate şi durabile” în legătură cu eliberarea ostaticilor, a fost respins cu 11 voturi ”pentru” şi trei ”împotrivă” - ale Rusiei Chinei şi Algeriei - şi o abţinere, a Guyanei.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri