O revistă care a publicat poza lui Navalnîi pe copertă a fost retrasă de la chioşcurile de ziare din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
coperta revista ruseasca cu navalnii
Paza lui Aleksei Navalnîi a fost publicată pe coperta săptămânalului Sobesednik, iar revista a dispărut de la chioșcuri

Autorităţile ruse au retras de la chioşcurile de ziare aproape toate exemplarele celui mai nou număr al săptămânalului Sobesednik, prima publicaţie din ţară care a pus pe copertă imaginea dizidentului Aleksei Navalnîi, mort în închisoare, pentru care familia lui, opoziţia din Rusia şi Occidentul acuză Kremlinul.

„Totul este foarte serios şi chiar un pic înfricoşător pentru noi. De ce a fost rechiziţionat (întreg tirajul)? Nu ştim. Nu am încălcat nicio lege”, a declarat Elena Milcianovskaia, jurnalistă la acest săptămânal, pentru canalul de Telegram SotaVision, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Exemplarele cu fotografia lui Navalnîi pe copertă, care a putut fi cumpărat miercuri de EFE, au dispărut de la chioşcurile de ziare ale lanţurilor Pressa&Peciati.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit publicaţiei independente Meduza, la unul dintre chioşcuri vânzătorul i-a explicat unui client că a primit ordin „să nu vândă numărul respectiv”.

Milcianovskaia a declarat că a primit telefoane insultătoare şi ameninţătoare de la cititorii cărora nu le-a plăcut coperta.

Jurnalista a explicat că în stoc au mai rămas aproximativ 100 de exemplare, care pot fi cumpărate cash cu 100 de ruble (puţin peste 1 euro) de la redacţia săptămânalului Sobesednik din Moscova.

Cu toate acestea, ea a estimat pierderile suferite din cauza confiscării tirajului la aproape 300.000 de ruble (aproximativ 3.200 de dolari).

„Mai există încă speranţă!”

Sobesednik (Interlocutor), o publicaţie fondată în perioada sovietică (1984), a pierdut deja numeroase contracte de publicitate de când a început campania militară rusă în Ucraina, în urmă cu doi ani, pe lângă faptul că autorităţile i-au blocat accesul la site.

„Mai există încă speranţă!”, se poate citi pe coperta săptămânalului care a fost pus în vânzare săptămâna aceasta.

Publicaţia include pe prima pagină o fotografie mare cu Navalnîi zâmbind şi făcând cu mâna.

În interior, săptămânalul relatează despre moartea liderului de opoziţie şi despre acuzaţiile văduvei sale, Iulia Navalnaia, la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Materialul include, de asemenea, comentarii din partea cetăţenilor ruşi şi imagini cu flori depuse în memoria sa în întreaga ţară.

Presa şi televiziunea rusă controlate de stat au ignorat complet moartea lui Navalnîi, cu excepţia publicaţiei economice RBC.

Moartea subită a lui Navalnîi în închisoare a fost acoperită pe larg de media independentă din exil, care a acuzat deschis autorităţile de uciderea liderului opoziţiei ruse.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri