Casa Albă spune că nu are dovezi despre o implicare a ucrainenilor în atacul terorist de la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0858847654
Un atac armat a avut loc, vineri seară, într-o sală de spectacole dintr-un mall din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei. Foto: Profimedia Images

Casa Albă a reacționat la atacul de la Moscova, spunând că imaginile cu împușcăturile din capitala rusă sunt „oribile și pur și simplu greu de privit”, conform presei internaționale. De asemenea, administrația americană spune că nu are informații privind implicarea ucrainenilor în atac.

Cinci bărbați înarmați, îmbrăcați în haine de camuflaj, au deschis focul cu arme automate asupra oamenilor aflați în sala de concerte din Crocus City Hall de lângă Moscova, atac soldat cu un număr incert de morți și răniți, conform imaginilor video de la fața locului.

Casa Albă a declarat că nu a constatat niciun semn că Ucraina sau ucraineni ar fi fost implicați în atacul terorist de la Moscova.

De asemenea, administrația Biden susține că nu a avut informații despre pregătirea unui atac.

În urmă cu două săptămâni, ambasada SUA din Rusia a emis o alertă de securitate pentru cetățenii americani aflați în Moscova, care erau avertizați să evite „aglomerările urbane” în următoarele 48 de ore. Un avertisment similar a fost emis și de ministerul britanic de Externe.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri