Gerhard Schroeder, numit șef la Rosneft

Data publicării:
Memorial Service For Guenter Grass
LUEBECK, GERMANY - MAY 10: Former German chancellor Gerhard Schroeder (SPD) attends a memorial service for the deceased author Guenter Grass (1927 - 2015) on May 10, 2015 in Luebeck, Germany. Grass, who won the Nobel Prize in Literature in 1999, died of a lung infection on April 13, 2015, at the age of 87. (Photo by Markus Hibbeler/Getty Images)

Fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, a fost numit președinte al consiliului de administrație al Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia și din lume.

Memorial Service For Guenter Grass
Gerhard Schroeder/ Gulliver / Getty Images

Compania este supusă de trei ani sancțiunilor adoptate de Uniunea Europeană după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, reamintește Agerpres.

Gerhard Schroeder, care a ocupat funcția de cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a declarat luna trecută că o eventuală includere a sa în consiliul director al Rosneft ar fi o chestiune privată.

Fostul cancelar va îmbunătăţi relaţiile dintre Rusia şi Germania, spune predecesorul său în fruntea Rosneft, Igor Secin, care l-a numit „liderul german cel mai loial Moscovei”.

Acolo s-a dus Schroeder imediat după ce cariera sa politică s-a încheiat. În 2006, la scurt timp după ce a pierdut alegerile în faţa Angelei Merkel, germanul a fost numit preşedinte al board-ului Nord Stream. Este tocmai consorţiul controlat de Gazprom şi prin care s-a construit o conductă ce duce gaze prin Marea Baltică din Rusia în Germania.

Direcţia în care a pornit cariera lui Schroeder a aruncat o lumină diferită pe mandatul său de cancelar, un mandat în care Rusia şi Germania s-au apropiat mult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri