Kremlinul are în vedere contramăsuri împotriva SUA și respinge „declarația nepotrivită” privind Ucraina

Data publicării:
Conflict In Eastern Ukraine Takes Its Toll On Donetsk
Foto: Guliver/GettyImages

Moscova consideră declarația SUA ce condiționează ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei de retragerea sa din estul Ucrainei ca fiind nepotrivită și incorectă, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Conflict In Eastern Ukraine Takes Its Toll On Donetsk
Foto: Guliver/GettyImages

„Am spus în mod repetat că Rusia nu este prezentă în teritoriul Donbass, a declarat Peskov presei, referindu-se la o regiune din estul Ucrainei aflată sub controlul separatiștilor proruși. De aceea, noi considerăm astfel de declarații drept nepotrivite și incorecte, a adăugat Peskov.

Reuters amintește că un purtător de cuvânt al Casei Albe a afirmat marți că sancțiunile americane împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când Moscova se va retrage din estul Ucrainei.

Totodată, Moscova a avertizat că are în vedere o serie de contramăsuri ca răspuns la preconizatele noi sancțiuni americane împotriva Rusiei în legătură cu rolul său în Ucraina.

„Se presupune de la sine că principiul de bază al reacției este reciprocitatea, a afirmat Peskov, adăugând: Firește, la nivelul experților noștri sunt formulate și propuse diferite variante ale sancțiunilor ruse.

Potrivit lui Peskov, Kremlinul nu exclude posibilitatea unei întâlniri între șeful statului rus, Vladimir Putin, și președintele american, Donald Trump, cu ocazia summitului G-20 care va avea loc în iulie în Germania, dar că, până în prezent, nu s-a convenit nimic concret.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri