Locuitorii din patru state NATO ar vrea să fie apăraţi de... Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Parada militara Moscova, Rusia 71 de ani victorie impotriva Germaniei_kremlin (18)

Un sondaj referitor la ameninţări şi la apărare în caz de atac militar oferă răspunsuri surprinzătoare. Cetățenii din patru state membre ale NATO ar prefera să fie apărați de Rusia, arată sondajul Gallup ale cărui rezultate au fost publicate de Bloomberg.

Parada militara Moscova, Rusia 71 de ani victorie impotriva Germaniei_kremlin (18)

Rusia a fost prima opțiune de apărare pentru participanţii la sondaj din Bulgaria, Grecia, Slovenia și Turcia. Bulgarii și grecii consideră Turcia principala amenințare la adresa ţărilor lor.

Pe plan mondial, cetățenii din cele mai multe țări și-ar dori sprijin militar din partea Statelor Unite. Rușii și chinezii s-au desemnat unii pe ceilalți ca aliați preferați.

Un analist citat de Bloomberg remarcă o diviziune între țările cu populație majoritar ortodoxă și cele occidentale, cu unele excepții: slovenii, deși cei mai mulți sunt catolici, înclină către Rusia, în timp ce românii, majoritar ortodocși, îi preferă pe americani.

Sondajul Gallup a fost efectuat în perioada octombrie-decembrie 2016, pe eșantioane de câte 1.000 de persoane din 66 de țări, informează Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri